אינטרנט אקספלורר 6 הולך ונעלם משוק האינטרנט

אינטרנט אקספלורר 6 הולך ונכחד ויש לכך השלכות דרמטיות על עלויות הפיתוח של מיזמי אינטרנט.

לאחרונה Youtube הודיעה (באופן חצי רשמי) על כך שדפדפן אינטרנט אקספלורר 6 שפעם חלש על השוק עם יותר מ-90 אחוז לא ייתמך בעתיד. הודעה זו מצטרפת להודעות של גופים אחרים שהם מסירים את התמיכה מדפדפן האינטרנט הוותיק.

גם בפינה הקטנה שלי כאן, באינטרנט ישראל, אני שם לב שאחוז המשתמשים באינטרנט אקספלורר 6 צנח אל מתחת לעשרת האחוזים. לפני שמישהו יתמרמר ויאמר שהאתר מיועד למפתחים, אקדים ואומר שיש לי אחוז עצום של תנועה ממקורות שהם לאו דווקא פיתוחיים (בכל זאת, אני מקום שני תחת מילת החיפוש 'אינטרנט' ומקום ראשון כאשר מחפשים 'בדיקת מהירות אינטרנט').

נושא התמיכה באינטרנט אקספלורר 6 הוא חשוב במיוחד כי עד כה הצורך לתמוך בדפדפן המיושן הזה העמיס תקורה גבוהה מאד על מיזמי אינטרנט. אני מעריך שלכל מיזם הוקדשו באיזור ה-20 אחוז מזמן הפיתוח על מנת להתאימו לאינטרנט אקספלורר 6. כאשר יש צורך בהשקעת משאבים כל כך גדולים, מעבר לאחוז המשתמשים בהם, הכדאיות בתמיכה בדפדפן הולכת ופוחתת.

ליזם אינטרנט כיום אין שום סיבה לשלם 20 אחוז יותר על מנת לתמוך בדפדפן שרק עשרה אחוזים מהמשתמשים גולשים בו וגם המספר שלהם הולך ויורד במהירות. למעט גולשים זקנים מאד או צעירים מאד, מי שמשתמש בדפדפן הוא בדרך כלל עובדים שמחלקות ה-IT שלהן לא מעדכנות את הדפדפן.

לסיכום, אלא אם כן יש לכם אתר פשוט מאד, או שאתם פונים לקהל מבוגר/צעיר מאד, כדאי לבדוק אם הסרת התמיכה באינטרנט אקספלורר 6 כדאית עבור המיזם שלכם.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

בינה מלאכותית

להריץ ממשק של open-webui על הרספברי פיי

להפעיל ממשק של צ׳אט ג׳יפיטי שאפשר לגשת אליו מכל מחשב ברשת הביתית על רספברי פיי עם מודל בשם tinydolphin שרץ על רספברי פיי.

תמונה מצוירת של רובוט שמנקה HTML
יסודות בתכנות

סניטציה – למה זה חשוב

הסבר על טכניקה פשוטה וידועה מאד שאנו מפעילים על מידע לפני שאנחנו מציגים אותו ב-HTML באפליקציה או באתר.

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

גלילה לראש העמוד