הספר החדש שלי: פיתוח ווב מעשי יצא לאור

הספר שיעזור לאנשים בתחילת דרכם לפלס את התפקיד הראשון שלהם בהייטק.

אני שמח מאוד מאוד להודיע על ספר דיגיטלי חדש שהוצאתי במסגרת הפרויקט שלי של הספרים ללימוד תוכנה. שם הספר הוא "פיתוח ווב מעשי".

הספר הוא ספר שנולד מתסכול שלי. אני מוצף, ממש מוצף בפניות של אנשים טובים שהם בוגרי תואר, בוטקאמפ או אפילו לימוד עצמי שמתקשים בהשגת התפקיד הראשון בפיתוח בהייטק. כל החברות וכל המעסיקים רוצים ניסיון אבל מאוד קשה להשיג את העבודה הראשונה ולקבל את הניסיון הזה.
מה עושים? התשובה שלי היא פשוטה – לבנות פרויקטים מעשיים ושימושיים שבנויים היטב ותרומה לקוד פתוח לפרויקטים משמעותיים. תרומה לפרויקט משמעותי בקוד פתוח היא דבר שבהחלט ניתן להציב בקורות החיים ונחשב כניסיון לכל דבר ועניין ויחד עם פרויקטים שבנויים היטב הם כרטיס כניסה לקורות חיים משודרגים.

מה הבעיה? קל לומר "לתרום לקוד פתוח" או "לכתוב פרויקטים טובים ולשים אותו בקורות החיים". אבל הבעיה היא שזה לא קל לתרום לקוד הפתוח ואפילו לא קל לכתוב פרויקטי דמו משמעותיים וטובים. הרי בשביל זה צריך לדעת לעבוד עם גיט (סטנדרט בתחום הפיתוח) שזה לא טריוויאלי וגם לדעת איך ואיזה פרויקט קוד פתוח לבחור. בנוסף, פרויקט דוגמה גם הוא קשה ליצירה – צריך לדעת איך לתכנן אותו, לבנות אותו בגיט, לעשות לו דיפלוימנט ולהציג אותו באופן אופטימלי בקורות החיים.

הילדים שלי מכירים את זה מגיל אפס. הבן הגדול שלי עשה בדיוק את זה. אבל מה עם אחרים שאין להם גישה לאבא מתכנת? הידע הזה פשוט לא מופיע בשום מקום בצורה מסודרת ומאורגנת. זו הסיבה שכתבתי את הספר הזה שמסביר איך לקחת את הידע בתכנות שנלמד בספרים הקודמים או במקומות אחרים ולהפוך אותו לידע בפיתוח. איך לאפשר לכל אחד לדעת גיט, לדעת דיפלוימנט, לבנות פרויקט דוגמה ולתרום קוד בצורה שאפשר להראות אותה בקורות החיים כניסיון לכל דבר ועניין.

חלקו הראשון של הספר מלמד גיט, חלקו השני של הספר מציג 3 פרויקטי דוגמה ב-Node.js, ריאקט ו-MySQL – איך מתכננים וכותבים אותם מאפס. חלקו השלישי של הספר עוסק בדיפלוימנט לשרתים וסביבות ענן וחלקו הרביעי והאחרון של הספר עוסק בתרומה לקוד פתוח והצגתו (יחד עם פרויקטים נוספים) בקורות החיים. בתקווה שהוא יסייע לכל מי שרוצה וחפץ ושולט בתכנות – להעשיר את קורות החיים, להרוויח את הניסיון לפני העבודה הראשונה ולקבל את הצ'אנס הראשון.

אני שמח לומר שקורא אחד של הספר (במסגרת הליך ההוצאה לאור הספר נמסר לקוראים ראשוניים לחוות דעת) הצליח להשתלב בתחום. אני חושב שהספר הזה גם יועיל מאוד למתכנתים קיימים ובעצם לכולם.

אז איך משיגים את הספר? זה הזמן להזכיר שהפרקים הראשונים זמינים להורדה חופשית ללא רישום והתחייבות.

והספר המלא? אם תמכתם בהדסטארט במסגרת החבילה המלאה או שרכשתם את החבילה הדיגיטלית המלאה – הספר שלכם ב-ח-י-נ-ם וללא עלות. קיבלתם מייל המודיע לכם על כך אבל אם פספסתם – פשוט הכנסו לאתר פרויקט הספרים, התחברו לחשבון שלכם והורידו אותו. כל השאר יכולים לרכוש את הספר הדיגיטלי באתר – כספר נפרד או במסגרת החבילה הדיגיטלית המלאה. אם יש בעיות או שאלות – מייל התמיכה [email protected] פתוח ויעל תשמח לסייע לכל מי שישאל.

תודות: או ספר זה לא דבר שרק אני כותב

הכתיבה זה החלק הכי קטן בכל ספר. זה גם ההבדל בין ספר לבין פוסט או כתבה והספר השתפר דרמטית בין הגרסה הראשונית לבין איך שהוא נראה.

לספר חברו מיטב המתכנתים שהתנדבו להיות עורכים טכניים. גיל פינק האחד והיחיד שמלווה אותי בכל הספרים הטכניים והוא חלק משמעותי מהפרויקט. נאור זבדה, מתכנת מוכשר כשד שעבד איתי שנים בורייזון מדיה בצוות תשתיות. רוני אורבך ושחר טל מ-Really Good שמומחים בקוד משובח וגם בפרויקטים טובים והדר ספיבק, איש קוד מעולה שהוא גם סטארטאפיסט ו-VP בחברת פיתוח.
האנשים הטובים בחברת Torii מייד הצטרפו לפרויקט כתומכים. חברת Torii – למי שלא יודע, היא חברה העוסקת בניהול אוטומטי של שירותי ענן. היא חברה אמריקאית שמרכז הפיתוח שלה נמצא בארץ ואת האנשים הטובים שייסדו ועובדים בה אני מכיר שנים (הם מגייסים!).

את חברת ויקס, שותפה לדרך כבר הרבה שנים, אין צורך להציג ותמיד כיף להזכיר את Wix Engineering, שהיו גם חלק מהמסע לספר הראשון שלי. את ויקס תמצאו משתפים עם הקהילה באופן עקבי – מאמרים, פודקאסטים ומיטאפים הכוללים את התובנות והניסיון של המפתחים והמפתחות שלהם. מוזמנים לעקוב אחריהם בטוויטר ולהירשם לניוזלטר שלהם:

הספר יצא בשיתוף פעולה יחד עם הקריה האקדמית אונו שבלעדיה כל הפרויקט הזה לא היה קיים. לא מעטים אנשים מדברים על הפער בין האקדמיה לתעשיה. אני מלמד שם ורואה כמה לומדים שם ידע מעשי יקר ערך לצד ידע אקדמי חשוב לא פחות. עוד מעט יש יום פתוח אני ממליץ בחום לבדוק 🙂
על העריכה הלשונית וההגהה היתה אמונה ליאורה פרידן מכריכה – סוכנות ספרים. יעל ניר היא העורכת הלשונית וחנן קפלן הוא המגיה האגדי. הצוות המנצח הזה ליווה אותי בכל פרויקט הספרים ודאג שהטקסט לא יראה כאילו בבון עילג כתב אותו עם בננה.
טל סולומון ורדי הוא המעצב המופלא והאשף הגרפי של הספר שלולא הוא והמעורבות האקטיבית שלו בספר הזה ובכל הספרים וגם באתר של הספרים (שעוצב מחדש) הכל היה נראה נורא.

וכמובן התודה העצומה היא לכל השותפים שבלעדי המימון והרכישה שלהם, הפרויקט הזה שאלפים כבר קראו ונעזרו בו לא היה קיים.

יאללה, חפרתי מספיק – זה הזמן להכנס ל hebdevbook.com וללמוד איך משתמשים בגיט, מעלים לאמזון והרוקו, בונים פרויקטי דוגמה ותורמים לקוד פתוח.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

תמונה מצוירת של רובוט שמנקה HTML
יסודות בתכנות

סניטציה – למה זה חשוב

הסבר על טכניקה פשוטה וידועה מאד שאנו מפעילים על מידע לפני שאנחנו מציגים אותו ב-HTML באפליקציה או באתר.

גלילה לראש העמוד