כיצד משווים מחירים באינטרנט?

כולנו עושים השוואת מחירים באינטרנט. במאמר זה יש מספר טיפים קצרים להשוואת מחירים באינטרנט כולל אזהרות ממה שלא צריך לעשות ומה שכן צריך לעשות כולל ציפיות ריאליות. קריאת המאמר תסייע לכם בנושא השוואת מחירי אינטרנט והשוואת מחירים למוצרים אחרים.

אפשר וכדאי להשוות מחירים באתרי אינטרנט. כיום יש מגוון של אתרי אינטרנט שבאמצעותם אפשר להשוות מחירים ולקבל מחירים נוחים במיוחד. על מנת להשוות מחירים, להצליח במכירות פומביות או במכרזים ולקבל מחירים טובים במיוחד, ריכזתי כאן מספר טיפים לסייע לכם בביצוע השוואת מחירים מוצלחת.

כדאי לדעת מראש באיזה מוצר אתם מעוניינים

במקום לחפש באופן עיוור אחרי 'מחשב נייד' או 'מסך מחשב' כדאי להסגר לפחות על המוצר שאתם רוצים. איך? באמצעות חברים, קרובי משפחה או התייעצות בפורומי מחשבים ב'תפוז' או ב'נענע'. אם לא על הדגם המדויק, אז לפחות על היצרן.

ציפיות ריאליות של מחיר

כן, אפשר למצוא מציאות באינטרנט, אבל מציאות זה מחשב נייד ב 2,500 ש"ח במקום 3,000 ש"ח ולא מחשב נייד ב-300 ש"ח. נוכל לקבל הנחה של עד 20 אחוז ממחיר המוצר, מעבר לכך, יש פה משהו מסריח. אחרי שהשוותם מחירים בחנויות הרגילות ובאינטרנט, אפשר וצריך לגשת למכירות פומביות – שם תוכלו לגרד עוד כמה אחוזים טובים ממחיר המוצר.

ומה עם כל אלו שמספרים שהם קנו מחשב נייד משוכלל ב-300 שקלים? גם אתם יכולים לספר סיפורי סבתא, זה בסדר… 🙂

מכרז הפוך זה הימור, לא מכירה פומבית

מכרז הפוך או כל מכרז אחר שדורש כסף עבור הזכות להגיש הצעה הוא הימור ולא מכרז הוגן. לא שיש משהו רע בהימורים, כל עוד אנו יודעים שמדובר בהימור.

אין כזה דבר הזדמנות 'בלתי חוזרת'

הרבה מאד פעמים אנו רואים כל מיני הזדמנויות בלתי חוזרות באתרי מכירה, מכירות מוגבלות בזמן או במספר אנשים, רק כדי לגלות את אותה 'הזדמנות בלתי חוזרת' או 'מכירה מוגבלת' למחרת. שלא ילחיצו אתכם!

השוואת מחירים זה לא רק זאפ

אתר זאפ הוא אחד מאתרי ההשוואות הכי משוכללים ולבטח הוא האתר הגדול מסוגו בארץ. למרות זאת לא לשכוח לבדוק גם באתרים אחרים. יש חנויות שאינן רשומות בזאפ משיקולים שונים. KSP למשל היא חנות מאד זולה למחשבים ולציוד היקפי, אך היא אינה מופיעה בזאפ. וכמוה יש עוד כמה חנויות. אם בדקתם בזאפ, שווה לבדוק בגוגל את שם המכשיר שבו חשקתם, אולי תמצאו הצעה יותר טובה?

שווה לבדוק גם בעולם האמיתי

השוותם, בדקתם ועשיתם עבודת מחקר? רגע לפני שלוחצים על הכפתור, כדאי לבדוק את המחירים בחנות השכונתית מתחת לבית. הרבה פעמים המחירים שם הם טובים מאד והשירות כמובן הרבה יותר קרוב ונעים. אני באופן אישי מעדיף לרכוש את כל הציוד שלי (מלבד מחשבים ניידים) מחנות המחשבים השכונתית שלי. אני מעדיף לשלם עוד כמה עשרות אגורות לחלק אך לזכות בשירות מעולה ומנגישות מעולה.

השוואת מחירים של שירותים לא עושים באמצעות האינטרנט

מהנסיון שלי ועל פניו נראה שכל המחירים המופיעים באתרים המתיימרים להשוות שירותים הם מאד מאד לא נכונים. נכון לכתיבת מאמר זה (27 לדצמבר 2008) נסתכל באתר כמה זה שמשווה מחירי תקשורת, נראה שהמחיר הזול ביותר הוא 39 ש"ח לאינטרנט 1.5 מגה ביט, בעוד שאפשר למצוא בלי להתמקח כלל באותה התקופה מחירים זולים בהרבה כמו 26 שקלים לחודש. בחישוב שנתי זה יוצא כ-200 ש"ח הבדל. הבעיה הזו מתרחשת לדעתי בעוד שירותים. לפי דעתי שירותי תקשורת ומחירי ספקיות אינטרנט לא משווים באינטרנט!

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

המנעו מהעלאת source control לשרת פומבי

לא תאמינו כמה אתרים מעלים את ה-source control שלהם לשרת. ככה תמצאו אותם וגם הסבר למה זה רעיון רע.

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

רספברי פיי

מה זה AIoT? ואיך אפשר להתחיל?

פוסט עם המון קישורים, מידע, סרטונים ופרק בפודקאסט שיפתח לכם שער לעולם ה-AIoT המרתק.

גלילה לראש העמוד