משתמשים בכרום או פיירפוקס? אתם לא מוגנים

עוד אתר חשוב של הממשלה שמותאם לאינטרנט אקספלורר 7 ומעלה בלבד. והפעם: אתר חשוב במיוחד.

רוחות המלחמה, כפי שכולם יודעים, שוב מנשבות באזורנו. הטילים הגיעו לראשונה לגוש דן ולתל אביב. על מנת לסייע לתושבים, הממשלה השיקה את פורטל ready.gov.il שנועד לספק מידע רב ערך לתושב ההיסטרי.

כלומר, אם התושב ההיסטרי משתמש באינטרנט אקספלורר בלבד.

כי אם הוא משתמש בכרום, פיירפוקס או דפדפן אחר, הוא יקבל את ההודעה המדהימה הבאה:

ready.gov.il
ready.gov.il

השנה היא שנת 2012, סוף שנת 2012 ליתר דיוק. האם צריך לציין שיש אנשים, אפילו הרבה מאד אנשים, אפילו רוב האנשים, שלא משתמשים באינטרנט אקספלורר. וחובה לבדוק כל אתר גם בדפדפנים נוספים – במיוחד אתרים כאלו.

האתר מהווה דוגמה נהדרת לשני כשלים עיקריים:

הכשל הראשון הוא Browser detection במקום Feature detection. אם אנו בונים אתר שמשתמש בטכנולוגיה מסוימת שדפדפנים מסוימים לא יכולים לתמוך בה, הדבר האחרון והשגוי ביותר שאנחנו יכולים לעשות הוא לבדוק את ה-User Agent של המשתמש. למה? כי בעתיד מישהו יכול להגיע עם גרסה חדשה יותר של הדפדפן, או עם דפדפן שאנו לא מכירים. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא Feature Detection – כלומר לוודא אם הדפדפן מסוגל לרנדר את האלמנטים שלנו – בלי שום קשר לזהות שלו.
כך למשל, אם אני משתמש באלמנט video באתר שלי, אני לא אכניס סקריפט שבודק אם למשתמש יש אינטרנט אקספלורר 9 ומעלה (כי כל השאר עובדים) כי אולי לאותו משתמש יש אינטרנט אקספלורר 11 שבמקרה לא תומך בוידאו, או שהמשתמש משתמש באיזה תוסף שמאפשר לו לראות video גם בדפדפן המיושן שלו. אני פשוט אבדוק אם הוא יכול לרנדר וידאו.

הכשל השני היא אותה הודעת alert מטופשת. בשנת 2012 אין שום סיבה, פשוט שום סיבה, להשתמש ב-alert כדי לקיים קשר עם המשתמש. יש דרכים אלגנטיות ונגישות הרבה יותר על מנת לתקשר עם המשתמש. alert מחריד א-לה-שנות התשעים הוא מחוץ לתחום.

האתר והיוזמה הם חשובים. חבל מאד שהביצוע, במקרה הזה, כושל.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

רספברי פיי

הרצת גו על רספברי פיי

עולם הרספברי פיי והמייקרים ניתן לתפעול בכל שפה – לא רק פייתון או C – כאן אני מסביר על גו

DALL·E 2023-10-21 22.28.58 - Photo of a computer server room with red warning lights flashing, indicating a potential cyber threat. Multiple screens display graphs showing a sudde
יסודות בתכנות

מבוא לאבטחת מידע: IDOR

הסבר על התקפה אהובה ומוצלחת שבאמצעותה שואבים מידע מאתרים

פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

יישום של nonce על מנת להגן מפני התקפות injection

בפוסט הקודם הסברתי על hash עם CSP על משאבי inline – שזה נחמד ומעולה אבל פחות ישים בעולם האמיתי שבו בדרך כלל התוכן ה-inline (בין

גלילה לראש העמוד