Joomla!Day ראשון בארץ באוניברסיטת תל אביב

כנס ראשון ומגניב במיוחד לג'ומלאיסטים - וובמסטרים ומתכנתים. Be there or be dot.net....

ג'ומלה היא אחת ממערכות הקוד הפתוח הפופולריות בעולם שגם הולכת ותופסת תאוצה בישראל. למי שלא מכיר – מדובר במערכת CMS שדומה לוורדפרס אך בעוד שוורדפרס יותר מוכוונת לבלוגים, ג'ומלה יותר מוכוונת לאתרים. אם לא שמעתם או לא התנסתם – שווה לנסות. הגרסאות החדשות קלות להתקנה ולתפעול ולא מעט בוני אתרים בוחרים בג'ומלה כפתרון המועדף עליהם.

הפיתוח לג'ומלה הוא קל באופן מדהים, הרבה יותר ממערכות דומות (כמו וורדפרס ודרופל) וכן קוד המערכת הוא מונחה עצמים – יתרון גדול מאד למתכנתים שעובדים עליה. למי שלא מכיר – מומלץ לנסות! אני באופן אישי מכיר היטב את המערכת ואף פיתחתי לה כמה מודולים ותוספים (הנה המדריך לפיתוח תוסף בג'ומלה).

כנס ג'ומלה ישראל

למי שכן מכיר ועובד עם ג'ומלה, בין אם מדובר בבוני אתרים/וובמסטרים שמשתמשים במערכת ובין אם מדובר במתכנתים של ממש – יש את Joomla!Day שסוף סוף מתקיים בישראל. מדובר בכנס המיועד לבוני אתרים ולמתכנתים ומכיל תכנים שרלוונטיים הן למתחילים והן למתקדמים. בין המרצים גם אורחים מחו"ל כמו מפתח אקיבה, ניקולס דיוניסופולוס שירצה על אבטחה בג'ומלה ונשיא OMS ריאן אוזימק וכמובן מרצים אחרים שירצו הן בעברית והן באנגלית. הכנס מתקיים בשיתוף עמותת המקור.

לפי דעתי מדובר בכנס חובה עבור כל מי שמתעניין או עובד עם ג'ומלה והזדמנות פז להפגש עם אנשים אחרים שעובדים עם המערכת הנהדרת הזו. לפרטים נוספים על הכנס ועל העלויות, ניתן להכנס לאתר Joomla!Day ישראל.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

תמונה מצוירת של רובוט שמנקה HTML
יסודות בתכנות

סניטציה – למה זה חשוב

הסבר על טכניקה פשוטה וידועה מאד שאנו מפעילים על מידע לפני שאנחנו מציגים אותו ב-HTML באפליקציה או באתר.

בינה מלאכותית

להריץ ממשק של open-webui על הרספברי פיי

להפעיל ממשק של צ׳אט ג׳יפיטי שאפשר לגשת אליו מכל מחשב ברשת הביתית על רספברי פיי עם מודל בשם tinydolphin שרץ על רספברי פיי.

רספברי פיי

הרצת גו על רספברי פיי

עולם הרספברי פיי והמייקרים ניתן לתפעול בכל שפה – לא רק פייתון או C – כאן אני מסביר על גו

פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

יישום של nonce על מנת להגן מפני התקפות injection

בפוסט הקודם הסברתי על hash עם CSP על משאבי inline – שזה נחמד ומעולה אבל פחות ישים בעולם האמיתי שבו בדרך כלל התוכן ה-inline (בין

גלילה לראש העמוד