ES2020 – globalThis

תוספת לתקן החדש של ג'אווהסקריפט שמאפשרת גישה נוחה לסקופ הגלובלי.

תקן ES2020 מכיל כמה תוספות חשובות לג'אווהסקריפט. אחת התוספות המעניינות (אך הקלות להבנה) היא globalThis. לעתים, במיוחד בסקריפטי בדיקות (אך לא רק!) יש לנו צורך לגשת לגלובל. מה זה גלובל? זה בעצם הסקופ (Scope) העליון ביותר. אם אנחנו כותבים ג'אווהסקריפט בסביבת דפדפן, זה ברוב המקרים ה-window שלנו או ה-self. אם אנו כותבים בסביבת Node.js, זה יכול להיות ה-this או global. תלוי.

העניינים היו מסתבכים אם הייתם כותבים תוספים (כמו לכרום). הרבה ניסו להשיג גישה ל-this גלובלי באופן הזה:

(new Function("return this")())

אבל אם יש באתר CSP Header שמונע eval (וצריך להיות כזה ברוב האתרים) אז הפתרון לא יעבוד כי יש פה eval. ואז אנחנו צריכים לעשות משהו מעניין מאוד אם אנו מנסים להבין מה האובייקט הגלובלי:

function foo() {
	// If we're in a browser, the global namespace is named 'window'. If we're
	// in node, it's named 'global'. If we're in a shell, 'this' might work.
	(typeof window !== "undefined"
		? window
		: (typeof process === 'object' &&
		   typeof require === 'function' &&
		   typeof global === 'object')
			? global
			: this);
}

וזה קוד שמשתמשים בו, כן?

באופן עקרוני, להשתמש בסקופ הגלובלי בדרך כלל זה רעיון רע. אנו צריכים להזהר שלא לזהם את הסקופ הזה בגלל כמה סיבות – הסיבה הראשית היא התנגשויות. אם אנו קובעים משתנה בסקופ הגלובלי כל אחד יכול לדרוס אותו בקלות ואפילו לא לדעת שהוא עשה בלגן. אבל כן יוצא לנו הרבה פעמים לעבוד עם סקופ גלובלי – או בשימוש במתודות טבעיות של הסביבה שבה ג'אווהסקריפט רצה (למשל setinterval, או window.location). הרבה מתכנתים עושים שימוש בלתי מודע ב-this. למשל כותבים setInterval במקום window.setInterval (בסביבת דפדפן) או global.setInterval (ב-Node.js) וזה עובד, עד הרגע שזה לא עובד. כי הם מריצים את הקוד הזה בסביבות אחרות. מה זאת אומרת סביבות אחרות? למשל בדיקות אוטומטיות שהסביבה שלהן יכולה להשתנות (למשל בדיקות אוטומטיות לאפליקציה צד לקוח שרצה בסביבת דפדפן אבל כזו שאנו מריצים אותה מהטרמינל). או קוד שהוא מודול ב-Node.js ואנו רוצים שיעבוד בסביבת דפדפן.

במקרים האלו, שבהם אנו נעזרים במתודות או משתנים שמגיעים מהסביבה הגלובלית, מומלץ להשתמש ב-globalThis שפשוט מחזיר את האובייקט הגלובלי. בין אם מדובר ב-window, ב-self או ב-global. השימוש שלו הוא הכי פשוט בעולם. איפה שאנחנו שמים window (בדפדפן) אנו מציבים globalThis. למשל:

globalThis.myVariable = 'Hi, this is your friendly global variable';
globalThis.document.querySelector('body').innerText = globalThis.myVariable;

אין פה יותר מדי משחקים. הנה הדוגמה החיה:

See the Pen globalThis simple example by Ran Bar-Zik (@barzik-the-vuer) on CodePen.

כדאי מאוד להשתמש בזה בכל פעם שאתם צריכים להגיע לסקופ הגלובלי. לא הייתי מתפרע ושם את זה בכל מקום, אבל בבדיקות אוטומטיות, כשצריך לבצע אמולציה/שינויים – זה יופי של דבר. כשכותבים קוד שיש צורך להגיע לאובייקט הגלובלי – זו הדרך המועדפת בשנת 2020.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

ספריות ומודולים

מציאת PII באמצעות למידת מכונה

כך תגנו על משתמשים שלכם שמעלים מידע אישי רגיש כמו תעודות זהות באמצעות שירות אמאזוני.

צילום מסך של סוואגר
יסודות בתכנות

openAPI

שימוש בתשתית הפופולרית למיפוי ותיעוד של API וגם הסבר בסיסי על מה זה API

גלילה לראש העמוד