jQuery – שיטה חדשה לכתיבת JavaScript

יותר ויותר אתרי אינטרנט ואפליקציות משתמשות ב-jQuery על מנת לשלב JavaScript. מאמר מבוא זה מספר ומדגים שימוש ב-jQuery באתר אינטרנט

באופן מפתיע כמעט, למרות ש-jQuery תופסת תאוצה יותר ויותר ורואים אותה ביותר ויותר אתרי אינטרנט, יש עליה מעט מאד אזכורים בעברית.

אז מה זה jQuery?

jQuery היא Framework- ספרית JavaScript שמכילה מאות פקודות מקוצרות עם סינטקס שמאפשר לנו לדבר עם הפקודות האלו ולהפוך אותן לזמינות בקוד שלנו. באופן יותר מופשט – אנו יכולים לבצע דברים מרהיבים במעט מאד קוד.

נשמע מסובך? ממש לא. שימו לב לדבר הבא:


תלחצו עלי

jQuery זה פשוט ביותר, כדי להראות ולהסתיר את הפסקה הזו (ועוד באנימציה!) הייתי צריך לכתוב כמה וכמה שורות קוד. יצרתי את האפקט הזה באמצעות שורות קוד בודדות:


<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$("#clickme").click(function () { 
$("#example").show("slow")
});
 });
</script> </p>

שימו לב לכמה מעט קוד כתבתי על מנת לגרום לזה לקרות לעומת כמה שורות קוד הייתי צריך לכתוב אם הייתי כותב את זה בקוד JavaScript רגיל. (ויש עוד אנימציה).

באתר אינטרנט / אפליקצית web רגילה יש לא מעט JavaScript, שימוש ב-jQuery יכול לחסוך זמן פיתוח רב ולהביא לתוצאות יותר טובות.

האתר של jQuery הוא מצויין ויש בו דוקומנטציה מצוינת באנגלית. עבור מי שאין כוח/יכולת לקרוא טקסט רב באנגלית, כדאי להתחיל לקרוא את המאמר הבא שלי על הבסיס של jQuery.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

בינה מלאכותית

להריץ ממשק של open-webui על הרספברי פיי

להפעיל ממשק של צ׳אט ג׳יפיטי שאפשר לגשת אליו מכל מחשב ברשת הביתית על רספברי פיי עם מודל בשם tinydolphin שרץ על רספברי פיי.

גלילה לראש העמוד