PDF באתרי אינטרנט נגישים

5 טיפים כיצד לשלב מסמכי PDF באתר האינטרנט והיתרונות והחסרונות של שילוב מסמכים כאלו.

אני חושב שאין כמעט גולש אינטרנט שאינו מכיר את הפורמט PDF. מסמכים מסוג PDF מופיעים כמעט בכל אתר אינטרנט ובמיוחד אתרי אינטרנט של חברות גדולות.

יתרונות של מסמכי PDF

למסמכי PDF יש כמה יתרונות בולטים במיוחד באתרי אינטרנט – קל מאד ליצור אותם (יוצר PDF חינמי מובנה בתוך Microsoft Office 2007 למשל) וגם איש לא טכני יכול לייצר מסמך PDF יפה ממסמך וורד תוך דקות בודדות. הם נראים באותו האופן בכל פלטפורמה ללא כל קשר לסוג דפדפן האינטרנט או מערכת ההפעלה וכן יש סוג של בקרה על השינוי שלהם (ניתן לנעול את ה-PDF או להגביל אותו להדפסה בלבד) וניתן להדפיס אותם בקלות יחסית.

בנוסף לכל היתרונות האלו, גוגל גם מסוגלת לאנדקס חלק ממסמכי ה-PDF.
גוגל כבר יכולה לאנדקס מסמכי PDF

חסרונות ה-PDF

למרות היתרונות המרובים, ל-PDF יש חסרונות לא פשוטים שמעיבים על היתרונות שלו. החסרון המרכזי הוא שחייבים תוכנת Adobe Reader על מנת לקרוא את מסמך ה-PDF. התוכנה הזו שוקלת כ-80 מגהבייט ומחשבים מסוימים מתקשים להריץ אותה. בנוסף כניסה למסמך PDF מעיבה על הגלישה האורגנית ומרגיזה גולשים רבים.

חסרון משמעותי נוסף הוא שקל לפרוץ את ההגנות של מסמך ה-PDF וכך לעקוף את ההגבלות שיוצר המסמך יצר. חלק ממסמכי ה-PDF הם לא נגישים לנכים (וגם לגוגל שלא מצליחה לאנדקס את כל מסמכי ה-PDF).

מתי כן להשתמש ב-PDF

PDF הוא כן שימושי במקרים מסוימים. חשוב להבין ש-PDF הוא לא תרופת קסם פלאית לכל מסמך וחשוב לספק אלטרנטיבות ולדעת מתי להשתמש ב-PDF ויותר חשוב: מתי לא להשתמש ב-PDF.

  • השתמש ב-PDF שנוצר ממעבד תמלילים זה או אחר ולא מסריקה שמקשה על הנגישות (ועל גוגל).
  • תקנונים, עלונים או כל חומר שסביר להניח שהמשתמש ירצה להדפיס הוא אידיאלי ל-PDF. חומרים אחרים – לא.
  • לא כדאי להשתמש בהגנות המובנות של PDF כיוון שמי שירצה לפרוץ אותן יפרוץ אותן בקלות.
  • יש לספק אלטרנטיבה במידת האפשר למסמכי PDF: מסמכי RTF הם דוגמא טובה, תמונות הן גם אלטרנטיבה טובה. נסו לספק כמה שיותר אלטרנטיבות.
  • כאשר מקשרים למסמך PDF יש לציין בבירור שמדובר במסמך PDF ובאותו עמוד כדאי לקשר אל דף שמסביר מהי תוכנת PDF Reader וכיצד ניתן להוריד אותה. מבחינת שמישות כדאי להורות לקישור לפתוח את מסמך ה-PDF בחלון נפרד (target=_blank או rel=external).

שימוש בטיפים כאלו יכול להפוך את אתר האינטרנט שלך ליותר נגיש – לא רק עבור נכים אלא גם עבור משתמשים רגילים. בנוסף, חוץ מקורא ה-PDF של חברת אדובי, ישנם עוד קוראי PDF חינמיים ויעילים יותר שניתן להוריד באתר pdfreaders.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

רספברי פיי

הרצת גו על רספברי פיי

עולם הרספברי פיי והמייקרים ניתן לתפעול בכל שפה – לא רק פייתון או C – כאן אני מסביר על גו

רספברי פיי

מה זה AIoT? ואיך אפשר להתחיל?

פוסט עם המון קישורים, מידע, סרטונים ופרק בפודקאסט שיפתח לכם שער לעולם ה-AIoT המרתק.

רספברי פיי

התקנת OpenCanary על רספברי פיי

מה זה OpenCanary ואיך אפשר להתקין אותה על רספברי פיי ולשדרג את אבטחת הרשת הביתית או המשרדית.

גלילה לראש העמוד