אם יש משהו נורא בעיני זה פוסטים על ״כלי ה-AI הכי טובים שישנו לכם את החיים״ ובפועל – ה-LLM או ה-ML מאחורי הכלי הזה לא ממש מוצלח, זה לא ישנה לאף אחד את החיים ובפועל רוב הכלים האלו לא שווים כלום. מצד שני, יש שימוש בכלים מסוימים גם למשימות שהן לא קוד. בדיון שערכתי בטוויטר עם אורי אליאבייב מקהילת MDLI ועידן כהן מ-UVeye הבנתי שאולי יהיה שווה לחלוק שימוש בטכניקה שאני עובד איתה בכל מה שנוגע למצגות ושגורמת לי לייצר מצגות הדרכה מהר מאד. אפילו שלא מדובר בפוסט טכני. אבל זה יותר מדי טכני לדה מרקר.
ראשית – מילות אזהרה:
אני משתמש בשיטה הזו רק למצגות שאני מכיר את התוכן שלהן מ-ע-ו-ל-ה. לא בערך, לא ליד, מעולה. הנטייה של LLM להכנס להזיות ולחפור על דברים שלא קשורים במקרה הטוב או בכלל להזות על דברים לא קיימים יכולה להטעות מאד. אז אל תשתמשו בהוראות המפורטות כאן לבנות מצגת הדרכה לנושאים שאתם לא מכירים.
בנוסף – השיטה המפורטת כאן לא עושה לי את כל העבודה – כן. הכלים האלו חוסכים זמן וחוסכים דרמטית. אבל נדרשת יכולת עבודה בפאוארפוינט. אם רציתם משהו שיעשה לכם הכל בדקה – זה לא פה.
ובסוף – מדובר בטכניקה שכוללת שימוש ב-ChatGPT ובכלי עריכת הקוד שלו (קנבס), אפשר לעשות את זה גם בקלוד. ה-Designer של מיקרוסופט מופיע בכל Microsoft365 שיש. איך תדעו שיש לכם אותו? פתחו את ה-powerpoint שלכם. יש לכם כפתור Designer ב-Home? אפשר להתחיל.
הבעיה עם Microsoft CoPilot ומצגות
יש כלי LLM מעולה למיקרוסופט שנקרא Copilot, הבעיה המרכזית ביצירת מצגות איתו בזמן כתיבת שורות אתו היא שהוא… לא מספיק טוב. הוא יוצר מצגות לא טובות, הוא מרבה לתת הזיות וקשה לנהל איתו איטרציה – כלומר לשאול אותו, לבקש ממנו להרחיב או לתקן אותו. אולי בעתיד זה ייפתר, אבל כרגע הכלי לא מספיק טוב.
הבעיה עם יצירת מצגות עם ChatGPT או עם קלוד
הבעיה היא כפולה – גם קשה להם לעבוד עם קובץ powerpoint וגם לפחות ChatGPT מייצר מצגת עם עיצוב לא משהו. גם האיטרציות – כלומר החזרה, התיקונים והשאלות, הם נורא בעייתיים בכלי הזה. כל הזמן צריך לפתוח את הקובץ ולשכנע את ה-LLM הסרבן לתקן תיקונים ולכוון אותו לשקופית הנכונה (מה שלא קורה).
הפתרון
בגדול – לעבוד עם ChatGPT או דומיו על markdown, להמיר אותו לפאוארפוינט עם pandoc, לפתוח עם פאאורפוינט ולתת לדיזיינר לרוץ. זה עובד מ-ע-ו-ל-ה עבורי למצגות של הדרכות/לימודים. בכל התנאים שהצבתי.
העבודה עם ChatGPT/ קלוד
אני מבקש מראש ליצור את המצגת בפורמט markdown, פורמט טקסטואלי מוכר למתכנתים שקל להפעיל ולעבוד איתו גם אם אתם לא. בגדול לא צריך להכיר אותו כי כל ה-LLMים פשוט מציגים את הפורמט על המסך ואתם יכולים ממש לערוך אותו בכלי העריכה המובנה של ChatGPT או קלוד ויש שם אפילו את יכולות העריכה הבסיסיות: הדגשה, קו תחתון, קו נטוי וכותרות.
אני מכתיב ל-LLM בדיוק מה התוכן של המצגת. לא לבקש ממנו ״A presentation about Web Accessibility״ כי הוא יתן דברים שעלולים להיות בעייתיים אלא ממש לתת לו את רשימת השקופיות שאני רוצה שיהיו במצגת, ידנית. וכן, לפתוח את זה במצב איטרטיבי – ב-ChatGPT זה נקרא Canvas
הסליידים יוצגו באופן כזה שאפשר לערוך אותם ישירות או לבקש מה-LLM לתקן או לשנות. זה מצב מאד מאד נוח כי לפעמים פשוט יותר קל לערוך ישירות במקום לנסות לשכנע אותו שלמאסטר בגיטהאב לא יכולים להיות קונפליקטים עם עצמו (מקרה אמיתי שקרה לי). לבקש ממנו לפצל או להוסיף תוכן או להוסיף רפרנסים. זה באמת קל כשיש את הפורמט מול העיניים.
אם מתישהו ה-session של ה-LLM נרקב, וזה קורה מתישהו, כל מה שצריך לעשות זה להעתיק את הפלט ולהתחיל סשן חדש. זהו. Easy peasy.
מה שחשוב הוא שאתם בשליטה – כיוון שזה ב-markdown, האיטרציות קצרות וקל לערוך את המידע, להבין מה שקורה שם ולבסוף – להעתיק את הטקסט של ה-markdown לשלב הבא.
הפיכת ה-Markdown לקובץ Powerpoint
השלב הבא הוא להפוך את ה-markdown לפאאורפוינט, במקרה הזה זה קל. יש כלי המרה רבים ברשת, אני ממליץ בחום רב על pandoc. זה כלי בקוד פתוח שניתן לשימוש מקומי (למשל למצגות עם חומר סודי) או לשימוש מקוון דרך האתר של pandoc.
השימוש הוא קל – הדבקה ואז לחיצה על הורדת הקובץ. יורד קובץ חביב של המצגת שלנו. ללא עיצוב בכלל, שזה עצוב. אבל עוד מעט נשנה את זה.
פתיחת המצגת בפאאורפוינט ועיצוב
עכשיו יש לנו מצגת עם תוכן, אבל ללא עיצוב. איך מעצבים? פותחים את המצגת בפאאורפוינט ואז עוברים שקופית שקופית עם ה-Designer! הוא יציע עיצוב מהמם וגם תמונות!
באג מוזר שנתקלתי בו – לפעמים הסקיינט המודרני יטען ש״אני לא מצליח לעצב״. במקרה הזה אין מה לדאוג – רק לשנות מעט את הטקסט ולצאת מהשקופית, הוא יצליח לעצב את זה.
ועכשיו לסיכום ולפינת הניטפיקרים
בגדול – העולם של ה-LLM וה-AI משתנה בקצב משוגע, מה שנכון להיום לא בטוח שיהיה נכון לעוד שנה – אז קחו את מה שכתוב פה בערבון מאד מוגבל ונכון ממש לזמן הזה. מה שכן – LLMים עובדים טוב מאד עם markdown כי זה תוכן מאד נפוץ ומאד מאד קל להמיר markdown לכל פורמט שהוא. אז זה פתרון מצוין נכון לעכשיו.
יש לא מעט מוצרים שמתיימרים ליצור מצגות מהממות. אבל רבאק, נמאס לי כבר ממוצרים שאמורים לפתור לי את כל הבעיות ויש לי את כל אם כל העייפות ממוצרי AI. יש לי ChatGPT או קלוד, יש לי כבר Microsoft designer, אני יכול להשתמש בהם במקום לשלם עוד 12 דולר בחודש (בתשלום מראש) לכלי.
אני מקווה שהועלתי בפוסט הזה. בכל מקרה, לא השתמשתי ב-ChatGPT כדי לייצר אותו.