עקיפת חסימה ברשת הסלולרית

יש ארגונים שרוצים לצנזר את הרשת? תראו כמה זה פשוט לעקוף כל חסימה שהיא עם VPN חינמי ובקלות

למרבה הצער יש אנשים שחושבים שגם בשנת 2018 אפשר לבצע חסימה וסינון של תכנים. זה כמובן מגוחך, הרשת השתנתה מאז שנת 2005 ומה שהיה אפשר לעשות אז, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות היום. למרות זאת, חברי כנסת, הורים היסטריים ואנשים ללא ידע טכני מנסים לעשות את זה. התוצאה? בזבוז כסף ציבורי רב על חסימות שלא ניתן לעשות אותן והורים שחושבים שפתרון טכנולוגי יכול להחליף חינוך. זה כל כך קל לעקוף צנזורה היום שזה מגוחך. הדרך הטובה ביותר והעמידה ביותר לעקוף סינון תכנים ברשת הסלולרית הוא באמצעות VPN. במאמר הזה אני מסביר על איך מבצעים עקיפה באמצעות VPN של חסימה ברמת הרשת הסלולרית.

מהו סינון תכנים ברשת הסלולרית?

מדובר בדרכים שונות, חלקן עדינות יותר וחלקן פחות לבצע חסימה של אתרים 'אסורים' ברשת הסלולרית ברמת הספק. מה זאת אומרת רמת הספק? ללא התקנה של תוכנה על הטלפון הנייד. חלק מהדרכים הן לא מקובלות בדמוקרטיה וחלק מהדרכים מפוקפקות. רוב השיטות לא ממש מגינות מדבר, אפילו לא מגישה בטעות (למשל הסרטון הזה מראה איך אני יכול באמצעות גוגל להכנס לתכנים 'אסורים'). אבל נניח שיש מי שמעוניין לעשות את זה באמת הספקית, הכל טוב. אבל הבעיה היא שישנם לא מעט גופים שמעוניינים לחסום את התכנים והם רוצים שהחסימה תהיה כמובן לכל האזרחים. גם בוגרים. למה? בדרך כלל מסיבות של מוסר.

לאף אחד אין שום כוונה שילדים ייחשפו לתכנים בלתי הולמים. אבל אין בעיה כזו, קיימים כלים רבים לחסימות כאלו שימנעו הגעה בטעות לתכנים לא הולמים שכל אחד יכול להתקין מרצונו על המחשב. אבל לגורמים המעוניינים בדיכוי וחסימה לא מספיקה העובדה שכל מי שרוצה יכול למנוע גישה למקומות בעייתיים על המחשב שלו. הם רוצים לחסום לכולם, גם לאלו שלא מעונינים בחסימה.

המזל הגדול של כולנו הוא שהרשת הולכת ומתקדמת וחסימות כאלו לא רק שהופכות לבלתי אפשריות, אלא גם קל מאוד לעקוף אותן. במאמר הזה אני מסביר איך עוקפים הגנה באמצעות VPN סלולרי, חינמי ופשוט להתקנה.

למה אני עושה את זה? למרות שפורנוגרפיה היא לא ממש להיט גדול, חסימה כפויה היא לא רק בלתי אפשרית טכנית וקלה לעקיפה – היא עלולה להזיק לתעשית ההייטק. לא חסרות דוגמאות שבהן ניסיונות חסימה פוגעים בחפים מפשע. אני דוגמה חיה – ניסיון חסימה של זיר"ה, ארגון זכויות היוצרים הקיקיוני, הצליח להוריד את טלגרם ברחבי הרשת הישראלית והרס לי את מסע ההשקה של ערוץ הטלגרם החדש שיצרתי. ניסיון החקיקה האחרון שינסה ליישם תוכנה שתציב סיסמה בניסיון כניסה לאתרים אסורים יעלה שישים מיליון שקל (!!!) בתוכנה שלא תמלא את המטרה שלה כלל.
רוצים לחסום לעצמכם? מעולה, אל תגעו ברשת החופשית. במיוחד אם אתם "הורים מודאגים" שהם ללא ידע טכני כלל ולא מבינים את הנזק שעלול להגרם לתעשיית ההייטק כתוצאה מחסימה. מתעקשים? אז אנשים טכניים כמוני ימשיכו להפיץ מדריכים איך עוקפים את החסימות המטופשות שלכם.

אז הנה, אנחנו כאן והולכים להראות כמה זה פשוט לעקוף צנזורה באמצעות VPN. חושבים שזה מורכב? שתי דקות וחמישים שניות הכוללות הסברים ודוגמה מאפס על איך עוקפים את החסימה:

מה זה VPN?

VPN היא דרך לבצע תקשורת מאובטחת בין שני גורמים ללא התערבות צד שלישית. מדובר בעצם ברשת פרטית וזו גם ראשי התבות של Virtual Private Network. מדובר בתקשורת שדורשת התקנת אפליקציה על המחשב. ב-VPN משתמשים עסקים ומשתמשים עסקיים בדרך כלל אבל גם אנשים שרוצים להגן על הפרטיות שלהם ולעקוף צנזורה.

מה הנזק שעלול להגרם מ-VPN?

ב-VPN חינמי צריך לצאת מנקודת הנחה שהגלישה בו היא לא אנונימית. כלומר אם אתם רוצים לעשות פשעים ועבירות – VPN לא יציל אתכם ואפילו הפוך. יוכלו לאתר אתכם יותר בקלות. לעומת זאת, אם אתם רוצים לשבור סינוני תוכן וצנזורה – זה הכלי המועדף. כיום קיימים אלפי VPNים חינמיים שניתנים להפעלה בלחיצת כפתור והמימון שלהם מגיע מפרסומות. לא להיט גדול, ואם יש גורם שמסנן לכם את האינטרנט עדיף שתבקשו ממנו להסיר את החסימה – אבל אם אתם חייבים, זה הכלי הכי טוב.

מה עם נטפרי/אתרוג/רימון

VPN לא יסייע לכם אם יש תוכנה שמותקנת על המחשב שלכם ומונעת שימוש ב-VPN. למרבה הצער עקיפה של תוכנות כאלו היא קשה. בנוסף, תוכנות כאלו הן איום מיידי וישיר של אבטחת נתונים. הדעה האישית שלי היא חד משמעית. להתייחס למחשב שיש בו נטפרי/אתרוג או רימון כאל מחשב פרוץ ולא להעביר בו פרטים אישיים כולל כרטיס אשראי.

הערה: חסמתי את הפוסט הזה לתגובות כי באמת אין לי כוח לתגובות של אנשים צעירים שההורים שלהם מצנזרים אותם ולמריבות על דת.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

ספריות ומודולים

מציאת PII באמצעות למידת מכונה

כך תגנו על משתמשים שלכם שמעלים מידע אישי רגיש כמו תעודות זהות באמצעות שירות אמאזוני.

בינה מלאכותית

Safeguards על מודל שפה גדול (LLM)

פוסט בשילוב עם פודקאסט וסרטון על ההגנות שאפשר להציב על LLM בסביבת פרודקשן

גלילה לראש העמוד