שימוש ב-UUID על מנת לייבא תוכן במערכת דרופל

העברת תכנים של ממש ממערכת דרופל אחת למערכת דרופל שניה בלי כאב ראש באמצעות UUID Features/

במאמר קודם כתבתי על מודול Features בדרופל שמסייע לנו להעביר content types, views והגדרות נוספות ממערכת דרופל אחת לשניה. זה שימושי כמובן בשל מגוון סיבות – הראשונה היא כאשר יש צוות של מפתחים שעובד על מערכת דרופל אחת. שימוש במסד נתונים אחד הוא מסורבל ובעייתי ו-dumpים הם אפילו יותר גרועים. הסיבה השניה היא כאשר אנו מפתחים לאתר פעיל, באוויר ולא רוצים להשבית אותו אבל עדיין רוצים להוסיף לו פונקציונליות שונה.

בעזרת מודול UUID Features אנו יכולים להעביר גם תוכן. כן, כן. זה שימושי מאד במקרה של דפים חשובים לאתר (כמו למשל דפי About או דפים שיש להם קישור מה-menu). נניח ואני רוצה להוסיף תפריט שלם של דפי מידע לאתר פעיל. מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? האם להוריד את האתר ואז להוסיף ידנית את התוכן – copy&paste מסביבת הפרודקשן? עד כה זו היתה הדרך היחידה. כיום אפשר להשתמש ב-UUID Features. ההפעלה נעשית מתוך מודול Feature והמודול פשוט מוסיף את פריטי התוכן המבוקשים.

איך זה עובד?

1. בהנחה ומודול Features כבר מותקן אצלכם. אנו נדרש להתקנת המודולים UUID Features וכן Universally Unique IDentifier – לא נשכח להפעיל אותם.

2. אם התוכן שאנו רוצים להעביר לא קיים, יש לדאוג יצירת התוכן שיש להעביר . וזה לא משנה באיזה דפים מדובר ומה סוגם.

3. כניסה למודול features ול-create feature, הזנה של שם המודול שאנו רוצים ובחירה בשדה content:

ברשימת התכנים יש לבחור את התכנים ואז ללחוץ על Download feature. זה קובץ המודול שאותו יש לשמור במערכת הדרופל השניה תחת תיקית sites/module.

על מנת להעלות את התכנים, יש להכנס למודול features במערכת השניה (לא לשכוח לוודא שמותקן שם מודול UUID ו-UUID Features) ואז לסמן V ליד שם מודול התוכן ולשמור:

אחרי שנשמור אנו נראה שהתוכן התווסף בלי בעיות – ה-nid של התוכן החדש הם עוקבים החל מה-nid האחרון שיש במערכת. כך קל להעביר את הדפים שהמפתחים השונים יצרו ושיש להם חשיבות מגרסה לגרסה ללא dump מייגע ומועד לתקלות.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

רספברי פיי

הרצת גו על רספברי פיי

עולם הרספברי פיי והמייקרים ניתן לתפעול בכל שפה – לא רק פייתון או C – כאן אני מסביר על גו

רשת האינטרנט

איך בונים custom GPT משלכם?

כך תיצרו בוט משלכם, עם הנחיות ומידע משלכם לכל מטרה – לימודית, תקשורתית או חברתית. כלי מאד חזק שזמין גם ללא קוד.

גלילה לראש העמוד