HTML 5 – העתיד

HTML 5 הוא תקן מדובר ועתידי עבור אתרי אינטרנט שעומד לצאת. כבר עכשיו חלקים ממנו משולבים בדפדפני אינטרנט מתקדמים. מאמר זה הוא מאמר מבוא המסביר על HTML-5.

HTML 5 הוא תקן חדש ועתידי ל-HTML שישנה באופן מהותי את הדרך בה אנו מעצבים דפי אינטרנט ואתרי אינטרנט. בדיוק כמו ה-XHTML ששינה את הדרך בה אנו מעצבים אתרים מעיצוב טבלאי מיושן לעיצוב יותר מתקדם, כך ה-HTML 5 יעשה את העיצוב ליותר סמנטי ויותר מתקדם.

תאריך היעד לסיום כתיבת התקן החדש עדיין רחוק (מדברים ב-WC3 על 2012), אך באינטרנט כמו באינטרנט, אפשר להשתמש כבר עכשיו בחלק גדול מהאפשרויות ש-HTML 5 מציע לנו ורוב דפדפני האינטרנט המודרניים תומכים בכך.

על קצה המזלג – הנה האפשרויות החדשות שיהיו זמינות או שכבר עכשיו זמינות עבורנו.

אלמנטים חדשים

בדומה ל-div ול-span, ישנם אלמנטים חדשים שמשמשים לעיצוב בנוסף לאלו המוכרים לנו מדפי האינטרנט הקיימים. האלמנטים האלו יותר סמנטיים. כך למשל אלמנט nav לאיזורי ניווט, article למאמרים ועוד תגיות שניתן לעצב אותן בקלות בדיוק כמו div אך הן אומרות לנו הרבה יותר על תוכן הדף.

יכולות חדשות

בעזרת ה-API החדש של HTML-5 אפשר לעשות באמצעות HTML דברים שעד כה היו שמורים ל-JavaScript. בין היכולות החדשות אפשר למנות:

  • ציור (שני מימדים)
  • גרירה ושחרור אלמנטים (כן!)
  • אחסון נתונים ב-offline
  • שליטה על כפתור ה-Back
  • שליטה טובה יותר על טפסים ו-וולדיציות

טיפול יותר טוב במדיה

בעוד שוידאו וצליל הם כיום אלמנטים 'זרים' ל-XHTML וצריך ליישם אותם באמצעים שונים, ב-HTML 5 הוידאו והקול יהיו חלק אינטגרלי מהדף כאשר כל השליטה על הפקדים (רמת צליל, עצירה, ניגון וכו') תהיה באמצעות ה-HTML. לא ברור בדיוק מה יהיה הפורמט המועדף של המדיה, אך זה יעשה את החיים קלים בהרבה עבור אלו שמשלבים מדיה בדף שלהם.

תמיכה בגרסאות קודמות

בתקן כתוב באופן מפורש על תמיכה בגרסאות קודמות ועל גמישות רבה, שמוכרת לנו כבר, בטיפול בטעויות או באלמנטים ישנים שנמחקו מהתקן (center למשל).

סיכום

העתיד יהיה מעניין מאד עבור בוני אתרי אינטרנט ועבור בעלי עסקים שצריכים אותם. כמו כל תקן חדש יקח זמן עד שיאמצו אותו, במיוחד חברת מיקרוסופט שאמורה לאמץ חלקים ממנו בדפדפן אינטרנט אקספלורר 8 (אולי). במאמרים הבאים אביא סקירה על תגיות מעניינות שאפשר כבר עכשיו להשתמש בהן.

אפשר ללמוד כבר עכשיו להשתמש ב- HTML 5 Canvas בסדרת המאמרים באתר אינטרנט ישראל.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

בינה מלאכותית

Safeguards על מודל שפה גדול (LLM)

פוסט בשילוב עם פודקאסט וסרטון על ההגנות שאפשר להציב על LLM בסביבת פרודקשן

גלילה לראש העמוד