הצטרפו לפרוייקט להוצאת ספר חדש של ג׳אווהסקריפט בעברית!

ספר חדש ומדהים ללימוד ג׳אווהסקריפט בשיתוף החוג למדעי המחשב של הקריה האקדמית אונו
ספר ג׳אווהסקריפט בעברית

לפני שנתיים, הבן שלי רצה ללמוד ג׳אווהסקריפט. כפי שבטח אתם יודעים, מדובר בשפה הפופולרית ביותר בעולם שמשתמשים בה במגוון מקומות ופלטפורמות. היא גם קלה ללימוד והבנה והיא הבחירה האידיאלית בכל מה שקשור לשפה ראשונה.

אבל נחשו מה? אין ספר טוב בעברית ללימוד ג׳אווהסקריפט. אני מתכוון לספר עדכני, שיש בו המון תרגילים רלוונטיים וכתוב לפי הסטנדרטים המקובלים בתעשיה. וכל אחד צריך ספר כזה: מתחילים בתחום אבל גם מפתחים מנוסים שצריכים חיזוק נכון, יש לא מעט ספרים באנגלית – אבל ספר בעברית? יוק. אז החלטתי לכתוב ספר כזה.

אבל ספר זה לא פוסט בבלוג, ספר הוא פרוייקט שלם. אחרי הכתיבה הבנתי שהוא חייב לעבור בדיקה וחוות דעת טכנית ולשמחתי מיטב המתכנתים בתחום הסכימו לתרום מזמנם: יגאל סטקלוב, תום ביגלאייזן, דניאל שטרנליכט וגיל פינק. מהצד של הלומדים: צחי נמני שהוא מהנדס מנוסה אבל פחות עם פחות ניסיון בג׳אווהסקריפט התנדב לעבור על הספר כדי לראות שההסברים מובנים.

אבל ספר הוא יותר מערימה של טקסט. כדי להגיע למצב שהוא ספר ממשי הוא צריך לעבור הגהה, עריכה לשונית, עימוד, עיצוב, הנגשה ועוד מיליון תהליכים אחרים כדי להפוך למוצר ממשי. ופה אני צריך את העזרה של קהילת המתכנתים ואלו שרוצים להיות מתכנתים.

יצרתי קמפיין לספר שבו כל אחד שרוצה יכול להצטרף ולעזור – ולקבל גם תמורה (כי גם זה חשוב). בעמוד הזה אתם יכולים לעזור באמצעות רכישה מוקדמת של הספר ותמורות נוספות ומגניבות.

מי שהצטרף אלי בשותפות מלאה לקמפיין זו הקריה האקדמית אונו – שבה אפשר ללמוד תואר במדעי המחשב באופן גמיש ומותאם מאוד לצרכי התעשיה. מתכנתים עם ניסיון שרוצים ללמוד מדעי המחשב באופן מסודרת וחסרי ניסיון שרוצים להשתלב בתעשיה מוזמנים מאוד לבדוק את הלימודים שם. אני הולך ללמוד שם בשנה הבאה, אגב. חושבים גםן? בידקו את מה שיש להם להציע – יהיה כיף!

הנה הקישור להצטרפות לקמפיין: https://headstart.co.il/project/44925 הכנסו, תימכו הפיצו וספרו ונגרום לדבר הזה להתקיים.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

פיתוח ב-JavaScript

Axios interceptors

תכנון נכון של קריאות AJAX באפליקציה ריאקטית וניהול השגיאות או ההצלחות עם פיצ׳ר נחמד של axios

תמונת תצוגה של מנעול על מחשב
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

הגנה מפני XSS עם Trusted Types

תכונה ב-CSP שמאפשרת מניעה כמעט הרמטית להתקפות XSS שכל מפתח ווב צריך להכיר וכדאי שיכיר.

מיקרו בקרים

בית חכם עם ESPHome ו Home Assistant

הסבר על הום אסיסטנט, מערכת הקוד הפתוח לבית חכם ואיך לחבר אליה מיקרובקרים.

פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

SSG עם next

אחרי שלמדנו במאמר הקודם מה זה SSR והבנו שלא מדובר בקליע כסף שפותר את כל הבעיות שלנו, נלמד על SSG שיכול להקל על כמה מהבעיות של SSR.

גלילה לראש העמוד