מיטאפים ב-Hewlett-Packard Enterprise

אם אתם רוצים לשדרג את עצמכם, כדאי לכם לבדוק את המיטאפים ש-HPE מארגנת
MEAN stack

למי שלא יודע, בחמש השנים האחרונות אני עובד ב-Hewlett-Packard Enterprise. זו חברה המפתחת מוצרי תוכנה עבור השוק העסקי. היא חברה גדולה למדי ויש לה מרכז פיתוח משמעותי מאוד בישראל. במקור מרכז הפיתוח היה חברת מרקורי ואז החברה נרכשה על ידי חברת HP העולמית (כן, זו מהמדפסות). לפני שנה החברה התפצלה לשניים – חברת HP Inc שעוסקת בחומרה שזה שרתים, לפטופים ומדפסות. וחברת Hewlett-Packard Enterprise שבה אני עובד. כלומר לחברה אין שום קשר למדפסות.

אסי וגורי מתוך המערכון 'עב"מים' שם יש את המשפט - והזקנה התפצלה לשניים
HP התפצלה לשתיים. חברת HP Inc שמתעסקת במדפסות, שרתים, לפטופים וכו' וחברת Hewlett-Packard Enterprise שעוסקת בתוכנה לשוק העסקי ולא קשורה בכלל למדפסות. לא היתה קשורה למדפסות ולא יהיה לה קשר למדפסות. בתמונה: אילוסטרציה של פיצול.

לא מזמן יצאנו בסדרת הרצאות לאנשים מתוך החברה שבמסגרתה אנשים מאוד פעילים בתחום הקוד הפתוח והמעורבות בקהילות המפתחים הרצו. אני העברתי שם הרצאה, גם לירן טל, ניר גייר וכמובן מורד שטרן ועוד אנשים רבים וטובים שעובדים ב-HPE. עקב התגובות הטובות והעניין הרב, מורד החליט לפתוח את ההרצאות האלו לקהל הרחב מחוץ לחברה וליצור מיטאפים בתחום הקוד הפתוח. למי שלא יודע, מיטאפים הם מפגשים שבהם מפתחים, אנשי QA ואנשים רלוונטיים נוספים נפגשים, מקשיבים להרצאה/תוכן מסוים. בין לבין יש זמן לדבר, לעשות מינגלינג ולאכול (יש אוכל!). מיטאפים זו דרך נהדרת לפגוש אנשים, ליצור קשרים וללמוד על דברים חדשים.

ההרשמה וההשתתפות הן בחינם. קודם כל הייתי מציע למי שתכנות וקוד פתוח מעניינים אותו להרשם לקבוצה על מנת לקבל עדכונים מהמיטאפים המתוכננים שיהיו בנושא יצירת פרויקטים בקוד פתוח, תרומה לקוד פתוח ומעורבות בקהילת מפתחים.

המיטאפ הקרוב שיפתח את הסדרה יהיה ב-30 ליוני ויעביר אותו לירן טל. לירן טל הוא ראש הצוות למוד הסבל שלי. בנוס, הוא אחד התורמים הכבדים ל MEANJS והוא פעיל מאוד בתחום הקוד הפתוח. לירן ידבר על איך מתחילים לעבוד ולתרום לפרויקטים מבוסססי קוד פתוח. למה זה צריך לעניין כל מי שעוסק בפיתוח ממתכנתים ועד אנשי QA? כי תרומה לפרויקטים של קוד פתוח היא קריטית בכל מה שקשור לצבירת ניסיון ובניית רזומה. באופן אישי אני יודע שניסיון בפרויקטים של קוד פתוח נחשב כניסיון ממשי גם אם לא 'שילמו' על הניסיון הזה. תרומה לקוד פתוח לא רק מקנה סעיפים רלוונטים מאוד לרזומה אלא גם מקנה יכולות נוספות ורבות כמו עבודה עם אנשים אחרים שרובם מארצות אחרות ומתרבויות אחרות, עבודה בפרויקטים של קוד פתוח מאפשרת לכל אחד ללמוד טכנולוגיות חדשות ושיטות עבודה חדשות. בין אם אתם אנשי QA או אנשי פיתוח – עבודה עם פרוייקטים של קוד פתוח יכולה לשדרג כל אדם שעובד בתחום התוכנה.
באופן אישי, אם אתם חסרי ניסיון ורוצים לרכוש אותו, תרומה לפרויקטים בקוד פתוח היא אחת מהדרכים לעשות את זה. אם זה מעניין אתכם – כדאי מאוד להגיע. המיטאפ יהיה באתר שלנו ביהוד בשעות הערב. יש מלא חניה וגם קל מאוד להגיע. מורד אומר שיהיה גם אוכל.

גם אני אהיה שם וזו הזדמנות מצוינת להפגש. הנה הקישור למיטאפ – שם אפשר להרשם.

לירן ידבר גם על העבודה שלנו עם MEAN stack. למי שלא יודע, MEAN הם ראשי תבות של MongoDB, Express.js, Angular, node.js וזה אוסף של טכנולוגיות שעליהן ניתן לבנות אפליקציות ואתרים. אני עובד על הטכנולוגיות האלו כבר כמה חודשים טובים ולא מזמן השקנו את הפרויקט שלנו בטכנולוגיה הזו. למי שרוצה הסבר על מה בדיוק אני עושה – הנה סרטון שמציג את המוצר שלנו HPE Live Network:

https://www.youtube.com/watch?v=4kQaGi-v0Kw

המוצר שלנו כאמור מבוסס MEAN – הוא נשען על node.js, express, angular ו-MongoDB. הגלגול הקודם של המוצר היה בדרופל/PHP ובנוסף לאתגרים של הפיתוח בלוח זמנים מצומצם היו לנו גם אתגרים בכל מה שקשור למיגרציה של מידע מהמוצר הקודם למוצר החדש. אני לא יודע כמה לירן יוכל לדבר על כך, אבל כאמור גם אני אהיה שם ואם מישהו רוצה לדבר על האתגר שכרוך במעבר מעבודה על LAMP לעבודה על MEAN אני אשמח לחפור על זה למי שירצה (או לא ירצה 😛 ).

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

בינה מלאכותית

Safeguards על מודל שפה גדול (LLM)

פוסט בשילוב עם פודקאסט וסרטון על ההגנות שאפשר להציב על LLM בסביבת פרודקשן

גלילה לראש העמוד