רמי לוי סלולר

כך עברתי לרמי לוי סלולר ונשארתי בחיים.

גם אני, כמו רוב צרכני התקשורת, לא אהבתי במיוחד את חברת הסלולר שלה העברתי כמה מאות שקלים כל חודש. 'לא אהבתי במיוחד' זה די אנדרסטייטמנט. האמת היא שדי תיעבתי את אורנג'. אבל אורנג' היתה המקרה הפרטי שלי. אם אתם לקוחות של סלקום או פלאפון, במיוחד לקוחות ותיקים, אתם שונאים אותן.

כשאני חושב על זה, אני לא מצליח להבין למה שנאתי באופן כל כך עמוק את החברה הסלולרית שהייתי לקוח שלה. אולי בגלל הפרסומות המופלצות מהתחת, אולי בגלל שהחברה סירבה להתיחס אלי כלקוח ממש אלא כ'חבר', כ'משפחה' ואולי, ובעיקר, כי לא הצלחתי להבין מה מסתתר מאחורי המספר הגבוה להחריד שהופיע על החשבונית מדי חודש ותמיד היתה לי הרגשה שדפקו אותי ואם הייתי צורח מספיק על הנציגה בשירות הלקוחות, הייתי משיג דיל יותר טוב.

כששר התקשורת כחלון הכריז על מהפיכת המפעילים הוירטואליים ועל הכניסה של רמי לוי לשוק, הרמתי גבה. אני מכיר את הסופרים של רמי לוי, אבל לא הבנתי מה הקשר. אבל האמת היא שהמפעילים הוירטואליים היוו בשורה של ממש לשוק – למי שלא יודע, מפעיל וירטואלי, כמו רמי לוי, רוכב על תשתית של אחת המפעילות ומשלם לה סכום קבוע על כל דקה שהוא משתמש בה. החברות הסלולריות על פי חוק מחויבות למכור לכל מפעיל וירטואלי דקות וסמסים במחיר קבוע.

זה הרציונל, אבל בפועל חששתי מאד לעבור – למה? אין לי מושג. חששתי משירות הלקוחות, אבל האמת היא ששירות הלקוחות של החברה שהייתי לקוח שלה היה זוועתי כמו שירות לקוחות של פיצריה בבנגלדש תחתית, ואחרי התנסות מרגיזה נוספת, נפלה ההחלטה – עוברים! למי? לרמי לוי.

תהליך המעבר היה מאד פשוט: צריכים להגיע לסניף של רמי לוי או לאייבורי מחשבים, שיש להם סניפים בפריסה ארצית. הגעתי לסניף של אייבורי בפתח תקוה, העיר שלא קיימת ובה אני גר, שאלתי איפה מצטרפים לרמי לוי והפנו אותי אל נציג מיוחד של רמי לוי שיושב בחנות. כיוון שרציתי לנייד שלושה קוים מאורנג' לרמי לוי, הוא ביקש ממני תעודה מזהה, חשבונית אחרונה של שלושת הקוים ואת כרטיס האשראי שלי.

אחד הדברים הנפלאים ברמי לוי הוא התעריף האחיד: 20 אגורות לדקת שיחה, 15 אגורות לסמס, 15 ש"ח דמי מנוי חודשיים. 15 אגורות למגהבייט אחד של תקשורת. ניתן לרכוש חבילת אינטרנט בעלות של 55 ש"ח ל-5 ג'יגה בייט של תעבורה ו-90 ש"ח ל-8 ג'יגה בייט כאשר חריגה תחוייב ב-15 אגורות למגהבייט אחד. זה הכל, זה התעריף לכ-ו-ל-ם: גם לאלו שצורחים בשירות הלקוחות כמו פסיכים וגם לילדים הטובים (כמוני) שלא צועקים. בלי חבילות, בלי שטיקים, בלי שמות מפוצצים ובלי זיבולי שכל. כמה מכם יכולים לומר בדיוק כמה הם משלמים לדקת שיחה?

חצי שעה של הקלקה ובירור פרטים, והנציג של רמי לוי הושיט לי שלושה סימים שאותם אדחוף אל המכשירים שלי. כיוון שכל המכשירים שלי נקנו בחנויות פרטיות והם מדור 3, לא היתה לי בעיה. במידה וקניתם את המכשירים שלכם מחברה סלולרית, תצטרכו לפתוח אותם לכל החברות – שזה אומר לעמוד במרכזי השירות הגיהנומיים במשך שעות בתור ולצרוח על נציג כנראה. או לקנות טלפון חדש מחנות בחצי מחיר ממה שהחברה הסלולרית המחורבנת מציעה.

הנציג מוסר לך בדיוק באיזו שעה מתבצע הניוד – וזהו. למחרת בבוקר בשעה היעודה הוצאתי את הסים של אורנג' והכנסתי את הסים של רמי לוי – מאותו רגע הכל עבד מצוין. ללא כאבים, ללא ביג'ראס. הייתי לקוח של אורנג' 7 שנים, שילמתי להם מאות שקלים כל חודש, הם אפילו לא טרחו להתקשר אלי.

ומה בנוגע לשירות הלקוחות של רמי לוי? הייתי צריך להתקשר אליהם על מנת לבטל את התא הקולי ששמו לי בקו – ענו לי תוך חמש דקות וביטלו מיד את התא הקולי. זו לא בדיקה מדעית, אבל בת'כלס – השד לא נורא כל כך.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

יישום של nonce על מנת להגן מפני התקפות injection

בפוסט הקודם הסברתי על hash עם CSP על משאבי inline – שזה נחמד ומעולה אבל פחות ישים בעולם האמיתי שבו בדרך כלל התוכן ה-inline (בין

גלילה לראש העמוד