אינטרנט ישראל
  • ראשי
  • אודות רן בר-זיק ואינטרנט ישראל
  • ערוץ טלגרם
  • מסטודון
  • התחברו אלי בטוויטר
  • התחברו אלי בלינקדאין
  • ספר ג'אווהסקריפט
  • ראשי
  • אודות רן בר-זיק ואינטרנט ישראל
  • ערוץ טלגרם
  • מסטודון
  • התחברו אלי בטוויטר
  • התחברו אלי בלינקדאין
  • ספר ג'אווהסקריפט
ראשי » פיתוח אינטרנט » ספריות ומודולים » להתנסות ב AutoGPT

להתנסות ב AutoGPT

רן בר-זיק אפריל 13, 2023 7:07 am 17 תגובות

הטרנד החם בעולם ה-GPT וה-AI – הפעלת אייג׳נטים בקלות עם Auto GPT.

כדאי תמיד להשאר מעודכנים! אם יש לכם טלגרם, בדקו את ערוץ הטלגרם של האתר שבו אני מעדכן על פוסטים חדשים 🙂 אם אתם רוצים ללמוד תכנות באופן מקיף ומסודר, הצטרפו לאלפי הלומדים בפרויקט "ללמוד ג'אווהסקריפט בעברית" שמלמד לתכנת בג'אווהסקריפט, ב-Node.js ובריאקט וגם מלמד על תרומה לקוד פתוח. גם ספרים דיגיטליים וגם ספרים מודפסים. בשיתוף הקריה האקדמית אונו ובתמיכת חברות מובילות כגון Wix, Outbrain, Elementor, Iron Source, Chegg, Really Good ועוד.

אני לא רוצה לחפור יותר מדי על GPT ועל Chat GPT אבל אני מקווה שכל מתכנת שהוא מתנסה בו. בין אם דרך הצ׳אט המאד ידידותי שלו ועד ה-API שלו. מדובר במשהו שמאד שימושי עבור אלו שמתכנתים וחוסך זמן רב ממש בכל מה שקשור לכתיבת קוד, בדיקות וסקריפטים שונים. אני חושב שבעתיד מי שלא ישתמש בו יהיה בדיוק כמו מי שלא משתמש ב-IDE מודרני כדי לכתוב קוד או משתמש בענן כדי לפרוס תשתיות גלובליות.

אחד הפיתוחים המלהיבים החדשים והמעניינים שיש הוא בעצם agents. מה זה אומר? זה בעצם GPT שמפעיל GPT אחרים עם מידה גדולה יותר של חירות ואפשרות – למשל לחפש ברשת, להריץ ולכתוב קוד, אפילו לעשות דיפלוימנט על מנת לסייע לנו להשיג את היעדים שלנו. במקום לבקש לעשות משימות בודדות ולנסות בעצמנו לשלב אותן ליעד, אנו נותנים יעד כללי וה Auto GPT משגר כמה תהליכי GPT כדי לארגן אותם ליעד.

זה נשמע אמורפי אבל אולי דוגמה קטנה תעזור – למשל, אם אני רוצה לקבל מידע על תוסף שישפר את הבטיחות באתר שלי, אני יכול במקום זה לבקש ״תשפר את הבטיחות באתר״ וה-GPT יעשה סריקה לאתר בכלים קיימים ברשת שזמינים בגוגל, יחפש ״מה הופך לתוסף אבטחה מומלץ״ ויחפש בגוגל על התוספים השונים כדי לראות אם הם עונים לקריטריונים ואפילו יצור ויריץ סקריפט להרצת התוספים.

זה נשמע מדע בדיוני אבל זה כבר פה. יש גרסה ניסיונית שנקראת Auto GPT. היא עוד לא ממש שם אבל היא מאד מאד מרשימה וללא ספק נשמע עליה עוד בעתיד ואפשר בהחלט לנסות אותה כבר עכשיו!

מה צריך? מחשב שמריץ פייתון וגישה ל API בשני אתרים. זה המינימום. נדרש גם ידע מינימלי בעבודה מול טרמינל (ממשק ה-CLI). אנו מריצים את כל הפקודות מול הטרמינל (או ה CMD בחלונות). אם אין לכם מושג מה זה טרמינל ואתם רוצים בכל זאת לנסות את כוחכם, יש הסבר מעמיק על טרמינל בפרקי הדוגמה של הספר שלי על Node.js שניתן להוריד ולקרוא ללא עלות או רישום.

הכנת המחשב

אני מקווה שיש לכם גיט על המחשב (אם לא, התקינו אותו) התקינו פייתון מגרסה 3.8 ומעלה על המחשב שלכם. מומלץ ורצוי להשתמש ב Pyenv עבור זה. לא נדרשת הבנה או תכנות בפייתון על מנת להשתמש ב Auto GPT.

נוודא שיש לנו פייתון על המחשב באמצעות python –version וכן גיט על המחשב באמצעות git –version. אם אין – זה הזמן להתקין (או לשאול את GPT איך מתקינים עם ממשק הצ׳אט של ג׳יפיטי 😇).

העתקת הקוד של Auto GPT למחשב שלכם

השלב השני הוא לבצע clone ל Auto GPT. ולעבור לגרסה היציבה האחרונה. איך? ככה:

git clone https://github.com/Torantulino/Auto-GPT.git
git fetch --all
git checkout $(git describe --tags --abbrev=0)

זה ימשוך את הקוד וישים אותו בתיקית Auto-GPT. נכנס אליה באמצעות

cd Auto-GPT

הכנסת המפתחות לקובץ ההגדרות

על מנת ש-Auto GPT יוכל לעבוד, אנו צריכים להתממשק עם GPT וכן עם שירותים נוספים. על מנת לעשות את זה צריך מפתחות של שירותי API. נפתח עם ה-IDE שאנחנו אוהבים את קובץ .env.template. נשנה את שמו ל

.env

שימו לב – נקודה בהתחלה. זה קובץ סביבה – אנחנו צריכים למלא שם שלושה דברים. ראשית – מפתח ה-API של openai. פותחים חשבון ב-OpenAI או מבצעים לוגין אם יש לכם כבר חשבון ואז נכנסים אל דף הטוקנים.

API Keys - עמוד שמרכז את רשימת הטוקנים. אנו צריכים ליצור Secret Key ולהעתיק אותו.

ניצור new secret key ונעתיק אותו. נדביק אותו בקובץ env. שלנו במקום ה-your-openai-api-key:

OPENAI_API_KEY=your-openai-api-key

נכנס לאתר Pinecone וניצור שם חשבון חינמי. מדובר באתר המספק שירות של מסד נתונים אונלייני פשוט לשימושים כאלו. יצירת החשבון היא באמת פשוטה. אחרי יצירת החשבון ואימות המייל, יש לבצע לוגין ולהכנס לדף הטוקנים של pinecone. איך? בתפריט הצדדי נלחץ על API Keys. מה שמעניין אותנו זה מציאת ה-Environment וה-value.

דף טוקנים של pinecone. יש שם טבלה עם Environment ו-value.

את שניהם נדביק גם כן בקובץ ה env. – כאשר ה-Environment מודבק במקום your-pinecone-region והמפתח במקום your-pinecone-api-key

PINECONE_API_KEY=your-pinecone-api-key
PINECONE_ENV=your-pinecone-region

נשמור את קובץ ה-env. ונצא ממנו.

התקנת חבילות התוכנה

השלב הסופי לפני השימוש הוא התקנת חבילות התוכנה שמלוות את AutoGPT. נחזור אל הטרמינל ונתקין את החבילות ש AutoGPT צריך באמצעות:

pip install -r requirements.txt

אחרי קצת זמן, ההתקנה תסתיים ואפשר יהיה להפעיל אותו.

הפעלה

ההפעלה באמצעות הקלדת:

python -m autogpt

מפה החגיגה האמיתית מתחילה! אנו מגדירים את שם התוכנה שלנו ומטרתה ומגדירים לה מטרות.

AI Name: Ecomomic-GPT
Ecomomic-GPT here! I am at your service.
Describe your AI's role:  For example, 'an AI designed to autonomously develop and run businesses with the sole goal of increasing your net worth.'
Ecomomic-GPT is: an AI that helps me to understand investment
Enter up to 5 goals for your AI:  For example: Increase net worth, Grow Twitter Account, Develop and manage multiple businesses autonomously'
Enter nothing to load defaults, enter nothing when finished.
Goal 1: If I have 100$ and I could invest it in the Tel Aviv Stock Market or in S&P 500, what would have been better for me if I did it in 2010?
Goal 2: Output the result in excel or in graph
Goal 3:

עכשיו אנו נדרשים לאשר כל פעולה. כל פעולה עולה לנו טוקנים (ובגרסה החינמית אנו מאד מוגבלים) ה-AI מצהיר מה הוא רוצה לעשות ואיזה agent הוא מפעיל ולמה ואנחנו צריכים לאשר את הפעולה שלו. אפשר לאשר מראש כמה פעולות באמצעות y ואז מקף ומספר האישורים.

ECOMOMIC-GPT THOUGHTS: To determine whether it would have been better to invest $100 in the Tel Aviv Stock Market or the S&P 500 from 2010 till today, we would need to look at the respective historical performances of each market. To do this, I suggest we use the following command: Google Search: 'google', args: 'input': 'historical performance of Tel Aviv Stock Market and S&P 500 from 2010 till today'. This should help us retrieve the necessary data to come to a conclusion.
REASONING: We need to look at the historical performances of each market to make an informed decision on which one would have been a better investment from 2010 until today. A Google search will help us find the necessary data.
PLAN:
-  Use a Google Search command to find historical market data for the Tel Aviv Stock Market and the S&P 500 from 2010 till today.
-  Once the data is retrieved, analyze the performance of each market to determine which would have been a better investment.
CRITICISM: None at the moment.
NEXT ACTION:  COMMAND = google ARGUMENTS = {'input': 'historical performance of Tel Aviv Stock Market and S&P 500 from 2010 till today'}

טיפ: אם אתם נתקלים בהודעות "API Rate Limit Reached. Waiting 10 seconds…" זה סימן שיש עומס על OpenAI. הפתרון הוא להוסיף כרטיס אשראי כדי לקבל גישה ל-API בתשלום. אם תוסיפו כרטיס אשראי, אפילו עם לימיט קשוח של 2 דולר, זה יאפשר לכם לבצע שאילתות בקלות. עם שימוש אינטנסיבי לא עברתי את ה-3 דולר וזה לשיקולכם. מוסיפים אמצעי תשלום לOpenAI בקישור הזה.

עדכון Auto GPT

המודול הזה מתעדכן אולטרא מהר, אז מדי פעם (או כל יום) הריצו את הפקודות האלו על מנת לעדכנו – כל הזמן מתווספים פיצ׳רים חדשים או תיקוני תקלות. איך מעדכנים? עם שלוש השורות הבאות:

git checkout .
git pull origin master
git fetch --all
git checkout $(git describe --tags --abbrev=0)
pip install -r requirements.txt

לסיכום – מדובר בטכנולוגיה שנמצאת בחיתוליה וממנפת את GPT והופכת אותו לחזק יותר. בהחלט ניתן להתנסות ולבדוק אותה ואני ממליץ ממש בחום לנסות.

כדאי תמיד להשאר מעודכנים! אם יש לכם טלגרם, בדקו את ערוץ הטלגרם של האתר שבו אני מעדכן על פוסטים חדשים 🙂 אם אתם רוצים ללמוד תכנות באופן מקיף ומסודר, הצטרפו לאלפי הלומדים בפרויקט "ללמוד ג'אווהסקריפט בעברית" שמלמד לתכנת בג'אווהסקריפט, ב-Node.js ובריאקט וגם מלמד על תרומה לקוד פתוח. גם ספרים דיגיטליים וגם ספרים מודפסים. בשיתוף הקריה האקדמית אונו ובתמיכת חברות מובילות כגון Wix, Outbrain, Elementor, Iron Source, Chegg, Really Good ועוד.
AI

17 תגובות

  1. דן הגב אפריל 13, 2023 בשעה 2:39 pm

    בדוגמה של ״לבצע clone״, יכול להיות ששכחת להוסיף git clone ?

    • רן בר-זיק הגב אפריל 13, 2023 בשעה 6:50 pm

      אכן. תיקנתי. איזה בושות 🙂 תודה!

  2. יוסף הגב אפריל 13, 2023 בשעה 2:42 pm

    "מוסיפים אמצעי תשלום לOpenAI בקישור הזה" – אין קישור 🙂

    • רן בר-זיק הגב אפריל 13, 2023 בשעה 6:54 pm

      הוספתי. אני מצטער 🙁

      • עומר הגב אפריל 26, 2023 בשעה 2:12 am

        לצ'ט ג'יפיטי זה לא היה קורה

  3. שייקי הגב אפריל 13, 2023 בשעה 5:32 pm

    אצלי הclone הצליח עם הפקודה הזו:
    git clone https://github.com/Torantulino/Auto-GPT.git

  4. gpt 3 הגב אפריל 13, 2023 בשעה 9:40 pm

    גם אחרי אשראי יש בעיה של rate limiter. יכול להיות שחייבים להיות עם מנוי ל gpt4?

    • רוני הגב אפריל 20, 2023 בשעה 12:10 am

      יש שני סוגי מנויים – מנוי gpt plus שעולה 20 דולר, ומאפשר לך לתקשר עם gpt 4 דרך הui שלהם.
      המנוי האחר הוא pay per API call – וזה המנוי שאתה צריך. אפשר לשלם עליו כאן: https://platform.openai.com/account/billing/overview
      יש שם מקום שבו אפשר לשים hard and soft limits כך שלא יחייב אותך יותר מדי.
      לאחר מכן צור API KEY חדש , וזה מה שצריך לשים בקובץ .env

  5. דוד הגב אפריל 16, 2023 בשעה 11:25 am

    האם מומלץ להתקין בדוקר או תחת VM כדי למנוע שינויים לא רצויים על המכונה שלי?
    למרות שהוא שואל לפני שמבצע.

  6. דוד הגב אפריל 16, 2023 בשעה 11:29 am

    יש דיסקליימר חדש בריפו שמבקש לעבוד עם stable במקום עם master. אולי שווה להוסיף לפוסט הצעה לקרוא תמיד את ה README לפני ההתקנה.

    • רן בר-זיק הגב אפריל 23, 2023 בשעה 8:25 am

      כן. ראיתי והוספתי. תודה!

  7. יוני הגב אפריל 21, 2023 בשעה 11:07 pm

    כשאני מנסה להפעיל את הפקודה pip install -r requirements.txt אני מקבל שגיאה
    'pip' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    • רן בר-זיק הגב אפריל 22, 2023 בשעה 7:22 pm

      השורה הזו אמרת ש-pip לא מותקן במערכת שלך. כדאי לבדוק אם יש לך python מותקן כמו שצריך עם pyenv. יש קישור והסבר עליו בפוסט עצמו.

  8. מרדכי הגב אפריל 23, 2023 בשעה 2:35 am

    הוא כותב לי אחרי כמה זמן:
    Aborted!

    מה זה אומר?

  9. מרדכי הגב אפריל 23, 2023 בשעה 4:35 am

    כשאני מנסה להריץ אותו, הוא כותב לי את זה:
    You are running on `master` branch – this is not a supported branch.
    מה זה אומר?

    • רן בר-זיק הגב אפריל 23, 2023 בשעה 8:26 am

      הם שינו מעט את ההוראות ועכשיו ממליצים להפעיל מהריליס האחרון. בצע את הדברים הבאים:

      git fetch –all
      git checkout $(git describe –tags –abbrev=0)

      עדכנתי גם את הפוסט ואפשר לבדוק את הסקציה תחת ״עדכון AUTO GPT״.

  10. מרדכי הגב אפריל 23, 2023 בשעה 3:58 pm

    הוא כותב לי את זה:
    $ git fetch –all
    fatal: not a git repository (or any of the parent directories): .git

    מורדי דצק@LAPTOP-0U81B97Q MINGW64 ~
    $ git checkout $(git describe –tags –abbrev=0)
    fatal: not a git repository (or any of the parent directories): .git
    fatal: not a git repository (or any of the parent directories): .git

    זה תקין?

השארת תגובה

ביטול

ללמוד ג'אווהסקריפט בעברית

ללמוד לתכנת ג'אווהסקריפט בעברית שגייס יותר משלוש מאות אלף שקל ולמעלה מ-2000 תומכים - בואו ללמוד עכשיו איך לתכנת.

רשימת הנושאים
  • מדריכים
    • ריאקט
    • טייפסקריפט
    • ECMAScript 6
    • ES20XX
    • Node.js
    • Express
    • רספברי פיי
    • Babel
    • docker
    • MongoDB
    • Git
    • לימוד MySQL
    • SASS
    • jQuery
    • CSS3
    • HTML 5
    • SVN
    • LESS
  • פיתוח אינטרנט
    • פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט
    • jQuery Scripts
    • jQuery למתקדמים
    • יסודות בתכנות
    • נגישות אינטרנט
  • חדשות אינטרנט
  • מידע כללי על אינטרנט
    • רשת האינטרנט
    • בניית אתרי אינטרנט
  • rss logo

    לכל המאמרים

    לכל המאמרים שפורסמו באינטרנט ישראל משנת 2008 ועד עכשיו.
  • rss logo

    RSS Feed

    משתמשים בקורא RSS? אם כן, עקבו אחרי אינטרנט ישראל באמצעות פיד ה-RSS!
    מה זה RSS?
  • Twitter logo

    עקבו אחרי בטוויטר

    בחשבון הטוויטר שלי אני מפרסם עדכונים מהירים על חדשות בתחום התכנות והיזמות, התרעות על מצבי חירום ורכילות בוערת על תחום הווב.
    מה זה טוויטר?
  • facebook like image

    ערוץ הטלגרם של אינטרנט ישראל

    בערוץ הטלגרם של אינטרנט ישראל אני מפרסם את הפוסטים של באתר וכן עדכונים טכנולוגיים נוספים.
    מה זה טלגרם?
  • github logo

    הפרויקטים שלי בגיטהאב

    הפרויקטים שאני כותב ושוחררו לציבור ברישיון קוד פתוח נמצאים ברובם בגיטהאב.
חיפוש

כל הזכויות שמורות לרן בר-זיק ולאינטרנט ישראל | מדיניות הפרטיות של אתר אינטרנט ישראל | אתר אינטרנט ישראל נגיש לפי תקן WCAG 2.0 AA | הצהרת הנגישות של האתר | אבטחת מידע ודיווח על בעיית אבטחת מידע

גלילה לראש העמוד