אתר וורדפרס באמזון

העלאת אתר וורדפרס לאמזון היא לא קשה בכלל ומהווה אלטרנטיבה זולה ל-VPS

כשאנו חושבים על תשתית לאתר וורדפרס, אנחנו חושבים בעיקר על איחסון שיתופי. ועם כל הבעיות, אחסון שיתופי בדרך כלל הוא הפתרון הזול והטוב ביותר לרוב אתרי המסחר שאני מכיר. ספק אחסון טוב (אני ממליץ על SPD מניסיון אישי אגב) ינהל היטב את כל עניין התשתית, יספק לוח בקרה טוב ותמיכה טובה ויאפשר להתקין אתר וורדפרס בשניות בלי ידע טכני.

אני הייתי לקוח מרוצה של SPD אבל היתה לי בעיה – אחסון שיתופי, גם בחבילה גדולה יחסית, הוא מוגבל מבחינת פיקים גם אם עשיתי לו אופטימיזציה ממש טובה. כל עוד נכנסים עשרות מבקרים לשניה זה בסדר, אבל כשנכנסים מאות הוא מגמגם – כיוון שה-CPU שלו וה-memory שלו מוגבלים – ושני אלו הם משאבים חשובים בכל מה שקשור לוורדפרס וכשהאתר שלי החל לגמגם בכל פעם שפרסמתי מאמר.

החבילה השיתופית ניתנת להגדלה עד גבול מסוים, מעבר לו אתה מתבקש בנימוס לעבור ל-VPS שזה ראשי תבות של Virtual Private Server. זה פתרון טוב, הבעיה הוא שהוא יקר ממש. אם אחסון שיתופי טוב עולה 100 שקל בחודש, VPS מתחיל באיזור ה-400. קצת יקר לאתר חינמי בלי פרסומות.

אז מה עושים? יש פתרון אחר – מעבר לאמזון. תשתית הענן של אמזון יכולה לספק ביצועים טובים ממש ובמחיר טוב שזהה לאחסון שיתופי איכותי – אבל היא כן מורכבת יותר מאחסון שיתופי. אז אני לא ממליץ בהגדרה לבצע מעבר כזה אם אתם לא מבינים מספיק בתשתית – כלומר מכירים את הסביבה שבה וורדפרס רץ, יודעים לשחזר אתר מגיבוי, להריץ קצת SSH ולינוקס ובאופן עקרוני יותר עצמאים בשטח מהמשתמש הממוצע. איך תדעו אם אתם מתאימים לזה? נסו לקרוא את המאמר הזה ולהתקין שרת וורדפרס ביתי – למשל על רספברי. אם כן – אז אפשרי בהחלט. אבל גם פה – רק אם יש צורך.

התשתית שאמזון מציעים מאוד מאוד מורכבת ובעבר היה צורך באמת לשבור את הראש גם על הרשאות וגם על תשתיות עצמן. אמזון כיום מציעה את Lightsail – שזה פתרון מאוד פשוט למימוש.

אז איך מתחילים? ראשית יוצרים חשבון ב-AWS ונכנסים ל-Lightsail:

https://lightsail.aws.amazon.com/

אחד הדברים הכי חשובים הוא לשים לב שיש regions שונים. כרגע אין לנו אחד בישראל וצריך לבחור. למרות שפרנקפורט יותר קרובה, אני ממליץ בחום על אירלנד כיוון שמהאיזור הזה אפשר גם לקבוע מכונת מייל שמקבלת מיילים. אבל זה לשיקולכם.

השלב הבא הוא פשוט ללחוץ על הכפתור הכתום של create instance:

ואז לבחור שאנו רוצים מכונת לינוקס (אתם לא רוצים מכונת חלונות) עם image של וורדפרס. צריך לכנות את המכונה בשם מסוים.

כמובן שגם צריך לבחור תוכנית. אפשר לראות שהמחירים די אטרקטיביים. לשנות instance זה קל יחסית. אז ממש אין בעיה לבחור מכונה קטנה יחסית ולשדרג אותה בהמשך.

נוצרה לנו מכונה והיא pending, אנו נמתין בסבלנות.

כל כמה דקות תרפרשו את הדף עד שהמכונה תהיה פעילה:

אנו נלחץ על האייקון הכתום של ה-shell. בגלל שזו הפעם הראשונה שאנו עולים, יש סיכוי שנראה את זה. אם כן, רק צריך להמתין כמה דקות ולנסות שוב.

אם הכל בסדר, אז אנו נקבל את המסך של shell. אנחנו יכולים לעבוד על המכונה!

ראשית, בואו ונראה מה שם המשתמש והסיסמה שלי. אני אקליד 

cat bitnami_credetials

ואקבל אותם. אם אני אכניס את ה-IP החיצוני של המכונה לדפדפן – אני אראה את האתר עובד!

הבעיה היא שכתובת ה-IP הזו דינמית ואנחנו צריכים לקבוע כתובת סטטית. כי אם ה-IP ישתנה כל הזמן, תהיה לי בעיה לכוון את הדומיין לשם. נלחץ על שלוש הנקודות ונלחץ על Manage.

אחרי כן נלחץ על Networking:

וניצור כתובת סטטית.

בעצם מהנקודה הזו אין שום בעיה. יש לי כתובת IP, אני יכול להתחבר לאתר ולעבוד עליו. אני יכול לחבר את כתובת ה-IP ל-DNS ולהתחיל לעבוד. אבל בדרך כלל נרצה לייבא מידע מאתר אחר ובשביל זה יש לנו כל מיני תוספים. כמו למשל  All-in-One WP Migration. נתקין אותו באתר הישן וניצור גיבוי.

אני אראה איך עושים את ההעלאה באמצעות הגרסה החינמית של התוסף. אנו נתקין את התוסף ונייצא את כל האתר לקובץ. זה קובץ עצום בגודלו (תלוי באתר, אבל באתר כמו אינטרנט ישראל זו מפלצת). שימו לב לכמה דברים:

1. זה תהליך שלוקח זמן וגוזל CPU, אז מומלץ לא לעשות אותו בזמני עומס.

2. כל מידע שיתווסף לאתר הישן אחריו מן הסתם לא יהיה בקובץ הזה.

אחרי שהורדנו את האתר, אנו נתחבר לאתר החדש ונבצע את הייבוא.

חשוב מאוד – להתחבר לאתר החדש באמצעות הכנסת כתובת ה-IP ל-hosts יחד עם השם. אחרת התוסף הארור משנה על דעת עצמו את כתובת האתר לכתובת ה-IP. אז מה שעושים זה להכנס ל-hosts במחשב ולשנות אותו כך שיפנה אל ה-IP החדש ורק אז לבצע את הייבוא. בקישור יש את כל המידע. העניין הוא שבשלב הייבוא ב-url אנו נראה את הכתובת של האתר, לא כתובת IP.

אם קובץ הגיבוי יותר גדול משמונים מגהבייט (הוא יהיה יותר גדול משמונים מגהבייט) תצטרכו להעלות את הגודל המותר ב-php.ini. זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. בטרמינל צריך להקליד 

sudo /opt/bitnami/php/etc/php.ini 

ואז לשנות את הערכים של:

 ; Maximum size of POST data that PHP will accept.
  post_max_size = 16M
  ; Maximum allowed size for uploaded files.
  upload_max_filesize = 16M

לפי מה שאתם צריכים ולרסט את ה-apache עם

sudo /opt/bitnami/ctlscript.sh restart

זה הכל. מאיפה ידעתי את זה? מהתיעוד של bitnami שהוא ה-image שבו אנו משתמשים ובגדול רפרנס מוצלח מאוד לכל מיני פעולות.

אני אכנס לפאנל הניהול באתר החדש (זכרתם לשים את ה-hosts, נכון? חייבים להכנס אליו כשב-url למעלה יש את הכתובת של האתר! לא כתובת IP). שם, למרבה הנוחות, כבר הפלגין all in one backup מותקן. כל מה שאני צריך לעשות זה ייבוא. אני ממליץ בחום רב לפתוח דפדפן חדש לגמרי (זה הזמן לרענן את edge או אופרה) כדי לעשות את הייבוא. כיוון שתהיה לכם התראת HTTPS בוודאות. ואם יש לכם HSTS לא תצליחו להמשיך הלאה. ואם אתם לא מבינים מה כתבתי – פשוט תפתחו דפדפן חדש אחרי ששיניתם את קובץ ה-hosts שלכם, תכניסו את כתובת ה-URL וכך תגיעו לאתר החדש ותוכלו לעשות את הייבואץ.

ו… זהו. האתר חי וקיים. אני יכול לבצע את ההפניה!

אבל רגע! רגע! רגע! מה עם המייל? בדרך כלל ב-shared, לספק יש גם שרת SMTP שמנהל את המיילים. עברנו לאמזון? הלך השרת.

אם אנו רוצים רק משלוח של מיילים מהאתר – אז אפשר להשתמש באמזון SES שזה שירות שליחת מיילים שממש קל לקנפג אותו. אם רוצים גם לקבל מיילים זה יותר מורכב (דרמטית יותר מורכב) אבל אם אנו צריכים פתרון הוליסטי – נצטרך שרת SMTP. למשל Google Gsuite או פרוטונמייל. ואז יש גם שירותים נוספים ומוצלחים – אז זו ההמלצה שלי. במאמר אחר אני אדון על Amazon SES. אבל בינתיים – אם יש לכם שרת SMTP והאתר שלכם סובל ב-shared ויקר לכם לעבור ל-VPS מנוהל? נסו את אמזון.

שימו לב: המכונה של אמזון, אבל היא באחריות שלכם. כלומר האחריות שלכם היא ליצור גיבוי, לעדכן את גרסת ה-PHP וה-apache וגרסאות אחרות. אם זה גדול עליכם – זה לא רעיון טוב ללכת על אמזון. אם כל מה שאני כותב פה לא מפחיד אתכם או שיש לכם כבר ניסיון עם שרתים – לגמרי כדאי לנסות.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

ספריות ומודולים

מציאת PII באמצעות למידת מכונה

כך תגנו על משתמשים שלכם שמעלים מידע אישי רגיש כמו תעודות זהות באמצעות שירות אמאזוני.

DALL·E 2023-10-21 22.28.58 - Photo of a computer server room with red warning lights flashing, indicating a potential cyber threat. Multiple screens display graphs showing a sudde
יסודות בתכנות

מבוא לאבטחת מידע: IDOR

הסבר על התקפה אהובה ומוצלחת שבאמצעותה שואבים מידע מאתרים

גלילה לראש העמוד