שירות RSS הוא תקן סטנדרטי בעולם האינטרנט, אשר מגיע בפורמט XML המאפשר לאתר אינטרנט או למספר אתרי אינטרנט לספק עידכוני תוכן/מידע חדשים למשתמשים, בצורה נוחה ומהירה. למרות שקרנו ירדה מאז שהשימוש בפייסבוק התרחב, אין דרך טובה יותר מאשר שימוש בRSS על מנת לעקוב אחרי עדכונים של בלוגים ואתרי אינטרנט.
קיימות שלוש משמעויות/גירסאות לראשי תיבות RSS:
- Rich Site Summary (RSS 0.91)
- RDF Site Summary (RSS 0.9 and 1.0)
- Really Simple Syndication (RSS 2.0)
כיום כאשר מדובר על RSS, לרוב מדובר על Really Simple Syndication כלומר על RSS 2.0.
בנוסף מדובר על פיתרון מצויין ללקוח – ארגון מידע מאתר אינטרנט דינמי או ממספר אתרי אינטרנט דינמיים, כמו אתרי בלוגים, חדשות ועוד.
מסמך RSS מחולק לשני חלקים עיקריים: ערוץ ופריט. הגדרות הערוץ מתארות בדרך כלל את מקור המידע, כלומר האתר אשר מספק את התוכן/מידע. כל עידכון תוכן של אתר אינטרנט כמו מאמר חדש, כתבה חדשה ו/או כל מידע חדש אחר החשוב לפרסום מוגדר כפריט. תקני ה־RSS מוגדרים כך שכל פריט במסמך ה-RSS כולל מידע על תאריך היצור ותאריך התפוגה שלו.
בנוסף לכל הנאמר על RSS כאן, היכולת שלו לא נעצרת. מכיוון שאפשרי להשתמש בRSS במגוון שימושים נוספים כגון: שליחתו בדואר אלקטרוני ובמיוחד שילובו באתרי אינטרנט נוספים – שזה הכוח המרכזי שלו למפתחי אינטרנט היכולים לקחת מידע מאתר א' ולאחד אותו עם אתר ב' עבור אפליקציה או שירות כלשהו.
וחזרה ללקוח קיימים כלים למחשב האישי, אשר ביכולתם לרכז ולאפשר קריאה של מסמכי RSS מכל מני מקורות. על מנת שימוש נכון בכלים אלו, יש להוסיף קישור של המסמך אשר אתר האינטרנט הספצפי מספק, לתוך "רשימת ההזנות". על ידי פעולה זו, הכלי הספציפי יתחבר לערוץ, ויאפשר ללקוח להתעדכן בפריטים חדשים מאתר האינטרנט הספציפי, בצורה דינמית ואינה תלוייה באינטראקציה עם המשתמש. על ידי חיפוש "RSS READER" בכל מנוע חיפוש פופולרי, אפשרי למצוא והוריד כלים אלו בחינם. בנוסף קיימות תוכנות כמו דפדפן אינטרנט הפופולרי פיירפוקס, אשר מעבר ליעודו המקורי, ביכולתו לנהל RSS ולהציגו למשתמש. חלק מהאנשים משתמשים בפידלי ואפליקציות ווביות נוספות.
גם באינטרנט ישראל יש ערוץ RSS – הוסיפו אותו לאפליקציה החביבה עליכם.