המאמר הזה נכתב כי שואלים אותי את זה המון וחשבתי לרכז את כל התשובות פה. ראשית – מי אני? שמי רן בר-זיק, אני בן 42 נכון לכתיבת שורות אלו, מפתח (כן! לא מנהל, לא ראש צוות, מ-פ-ת-ח–א-י-נ-ט-ר-נ-ט) בחברות הייטק רב-לאומיות ב-15 שנה האחרונות. אני מרצה בהרבה כנסים, מיטאפים וחברות וגם מייעץ להרבה חברות בנושאים שונים. אני מכיר את השוק, אבל לא כל החוכמה נמצאת אצלי ובנוסף אני לא מכיר אתכם – מי שקורא את המאמר הזה. היכולת שלי לייעץ היא מוגבלת וקחו את המאמר הזה עם קורטוב מלח ובערבון מוגבל.
ראשית נשאלת השאלה – האם זה אפשרי? האם אפשר להשתלב בתחום בגילאי השלושים המאוחרות, 40 ו-50 ואפילו צפונה? התשובה היא בפירוש "כן". למרות שהטוקבקיסטים הכרסתנים והלוזרים ב-Ynet יכתבו לכם שבגיל 40 מתים בתעשיה, זה כבר מזמן לא כך. מצד שני, זה מעט יותר מסובך עבור מבוגרים מסיבות רבות: אילוצי הזמן שנובעים מילדים צעירים או הורים מבוגרים, התחייבויות כספיות שנובעות ממשכנתה, חוסר הפריבילגיה החברתית לומר "אני לומד" או "אני משקיע בקריירה שלי" כשיש כל מיני מחויבויות חברתיות/משפחתיות וכו'. בנוסף, לא מעט מעסיקים ירימו גבה כשהם יראו אדם ללא ניסיון בגיל 50.
מצד שני, תחום ההייטק נמצא במצוקה מטורפת של כוח אדם. פשוט לא מצליחים לגייס והרבה מעסיקים פתוחים לאנשים ממגוון רקעים בגלל זה. בנוסף, יש שפע של קורסים אונלייניים או במכללות, שפע של מקומות ללמוד בהם ולהתנסות בלימודי תוכנה וכמובן גם שפע של מקומות גמישים ללימוד תואר במדעי המחשב – דברים שפשוט היו מדע בדיוני לפני 20 שנה. כל אלו מקלים על ההשתלבות בתחום והופכים את העבודה בהייטק לאפשרית גם אם לא למדתם מדעי המחשב בטכניון, לא שירתתם ביחידת סופר סופר סייבר סייבר בצבא או אתם גאוני מחשב/מתמטיקה. קחו אותי בתור דוגמה: אין לי תואר באוניברסיטה, קיבלתי 65 במתמטיקה (בשלוש יחידות!) ובצבא הייתי עובד רס"ר. אני הצלחתי? גם אתם יכולים. באמת.
אז איך עושים את זה? או לפחות איך עושים את הצעד הראשון?
ראשית, צריך לדעת ולהבין שיש המון תחומים בהייטק. חלקם או אפילו רובם אינם כרוכים בעיסוק במתמטיקה או כתיבת קוד. יש לנו Support Engineers, יש Success management, ,PMO אנשי אבטחה, אוטומציה, QA ידני (אפילו שהכמות שלהם יורדת דרמטית), מעצבים וכו' וכו'. אני הולך להתמקד בתחום הפיתוח כי זה התחום שאני מכיר. אבל גם תחום הפיתוח הוא עצום – יש לנו פיתוח לאינטרנט ופיתוח אפליקציות, משחקים ותוכנות לשבבים ומכונות. גם פה אני אתמקד במה שאני מכיר שזה פיתוח לאינטרנט. נשמע כמו נישה אבל זה התחום הגדול והמשמעותי ביותר למפתחים וגם התחום שיש בו את מצוקת כוח האדם הכי גדולה וגם הכי קל להשתלב בו בתור מפתחים חסרי ניסיון: מחסור בעובדים לצד משאבים רבים ברשת ומחוצה לה וקהילות חמות ותומכות של מפתחים וכאלו שלומדים להיות מפתחים.
אז איך משתלבים בתחום? הצעד הכי חשוב לפי דעתי הוא קודם לבדוק אם זה מתאים ונעים לפני שמתחייבים ללימודים (ולא משנה באיזו מסגרת) ומתחילים להשקיע בכך זמן רב וכסף. כלומר להתחיל ללמוד לתכנת בעצמכם עוד לפני. וזה לא משנה באיזו שפה. יש כמה מדריכים זמינים בחינם לשפות שונות ובעברית. אחד המומלצים הוא המדריך ללימוד פייתון של אלעד פלג שמלמד מאפס. גם לי יש את הספר ללימוד ג'אווהסקריפט בעברית (אבל הוא בתשלום ולא בחינם) או הקורסים של ינון פרק (גם לא בחינם). העניין הוא ללמוד ולראות אם אתם נהנים מזה. המדריך ללימוד פייתון או הספר שלי לא ילמדו אתכם להיות מתכנתים ולהתחיל לעבוד בזה, אבל הם כן יתנו לכם טעימה ויכולת להתנסות ובעלות אפס או נמוכה מאוד. כל מה שאתם צריכים זה קצת זמן איכות ללמידה. אחרי זה – פשוט לשבת עם עצמכם ולענות בכנות על השאלה – נהניתם מהלימוד? היה לכם כיף לתרגל ולנסות ולהשתעשע? נהניתם לראות את מה שאתם כותבים קורה על גבי המסך?
אם לא – כלומר הלימוד היה עבורכם סבל, לא נהניתם, לא הבנתם ובכלל לא היה לכם חשק – נסו מדריך אחר. אולי לא התחברתם לשפה, אולי הספר או המאמרים לא היו טובים מספיק – נסו אחד אחר. אולי באנגלית. יכול להיות שלמרות שהספר, המדריכים או האתר שאחרים נהנו מהם והמליצו עליהם הם טובים – לכם הם לא מתאימים. זה לא אומר שאתם גרועים – זו הסיבה שיש הרבה מדריכים וספרים ללימוד כי לא כולם מתחברים לספר אחד.
בנוסף, הקפידו ללמוד בשקט וכשאתם יכולים להתרכז. להתחיל לימודי תוכנה אחרי שכל הלילה הייתם ערים כי הילדים בכו, או לחלופין לנסות ללמוד כאשר הילדים צורחים בסלון והולכים מכות, או כאשר מודאגים בגלל הורה שנמצא בבית החולים זו משימה גדולה גם למתכנתים מנוסים, שלא לדבר על כאלו שלומדים תכנות מאפס. אל תדפקו את הראש בקיר, יש זמן ועת לכל דבר ואם בדיוק לילד הקטן שלכם יוצאות שיניים, הבן השני שלכם מתחיל גן או אבא שלכם רכב על אופניים והחליט להתרסק ולשבור לעצמו יד (הי אבא) – נסו לתזמן את הלימודים שלכם לזמן אחר. חיכיתם 40 שנה? חכו עוד חודש.
אם למרות כל זה – הקפדתם ללמוד במקום שקט והראש שלכם נקי (יחסית) מדאגות, ניסיתם 3,4,5 ויותר מדריכים ועדיין – זה לא זה ואתם לא נהנים מלכתוב קוד. זה לא אומר שחלום ההייטק נגוז. זה פשוט אומר שתחום הפיתוח הוא לא עבורכם – כאמור יש עוד הרבה תחומים שאפשר לבדוק ולהשתלב בהם. במיוחד אם יש לכם אנגלית מצוינת. זה הזמן להתחיל להתייעץ עם אנשים אחרים. לבדוק בפייסבוק/טוויטר ולקבל פרספקטיבה חדשה. אבל כאמור יש המון המון תפקידים אחרים שמאתגרים ומעניינים וכן, גם משתלמים. לא הכל זה פיתוח.
הצעד השני – להתחיל ללמוד ברצינות
אבל אם כן והצלחתם ולמדתם והדעתם לסוף הקורס, הספר או המדריך עם רעב לעוד – זה הזמן ללמוד יותר לעומק. יש כמה אפשרויות ללימוד – אין אחת שאני יכול לומר עליה "זו האפשרות הכי טובה" כי האפשרויות שונות מאדם לאדם ולכל אחד יש את הנתיב שלו. אדם שיש לו יכולת מדהימה ללימוד עצמי שונה מאדם שצריך הכוונה. אדם שיכול לשים את החיים שלו על הולד בזמן שהוא עושה בוטקאמפ שונה מאדם שיש לו ילדים קטנים בבית. הכל שונה ואין נתיב אחד. יש מספר דרכים להתחיל ללמוד ברצינות:
- לימוד עצמי – אפשרי – אבל הבעיה היא שזה יביא אתכם עד לנקודה מסוימת וקשה לעשות את זה מאוד. גם עם ספרים/קורסים אינטרנטיים חינמיים או בתשלום – זה לא פשוט בכלל ומחייב משמעת עצמית. מה שכן – זה אידיאלי אם אתם כבר עובדים בעבודה בתחום אחר ושוקלים. זה מאפשר לכם ללמוד לבד, להתקדם, להשתפר ולהכיר יותר את השוק. מה שכן – אם החלטתם ללמוד לבד – אתם חייבים להגדיר לעצמכם את קו הסיום עוד לפני ההתחלה. לדוגמה, בג'אווהסקריפט משהו כזה:
לסיים את כל התרגילים בספרים ללמוד ג'אווהסקריפט בעברית, ללמוד Node.js בעברית וללמוד ריאקט בעברית. לבנות אתר אינטרנט בטכנולוגיה של Node.js וריאקט לחבר הזה שבדיוק רוצה אתר לתחביב אפיית הבורקסים שלו.
ב-PHP\WordPress זה למשל: לדעת jQuery עד רמת ה-AJAX, לדעת PHP עד רמת הפיתוח המונחה עצמים, לדעת להתקין ולתפעל וורדפרס, פיתוח התוסף הראשון באופן מונחה עצמים ולבנות אתר עבור החבר הזה שבדיוק צריך אתר לתחביב דיג הטרוטות שלו. - קורסים לקהל ספציפי – לנשים יש את Shecodes, בפריפריה יש את אפלסידס. יש המון קורסים ותוכניות לקהל ספציפי ששווה מאוד לבדוק. אני לא אפרט כי אני לא מכיר מספיק, אבל שווה מאוד להשקיע כמה שעות בגיגול אינטנסיבי כדי לראות אם יש משהו שמתאים לכם במיוחד אם אתם מבוגרים/גרים בפריפריה.
- בוטקאמפ – אחת האופציות הטובות לדעתי. יש כאלו שמתחייבים גם להשמה. את מבחני הכניסה לבוטקאמפ לא תתקשו לעבור אם למדתם כבר תכנות באופן עצמאי. הבעיה היא שזה מצריך מכם כמה חודשי לימוד אינטנסיביים שבמהלכם אי אפשר לעבוד. וגם עלות לא פשוטה.
- לימודי קורסים – האופציה הכי בעייתית. יש כאלו שמעבירים קורסים טובים, אבל השוק מוצף בהמון בתי ספר שפשוט לא מעבירים תכנים טובים מספיק, המדריכים שלהם לעתים פחות מנוסים וכמובן (בניגוד למה שאנשי השיווק של המקומות האלו אומרים לכם) ששום תעודה של אף בית ספר לא שווה ואף אחד בתהליך הגיוס לא מסתכל עליה. תוסיפו את העובדה שמדובר בעלות יקרה יחסית. לדעתי בתי ספר כאלו (ובמיוחד כאלו ששמם מתחרז עם 'ונילה אייס') הם לא אופציה מספיק טובה לכאלו שרוצים להשתלב בתחום. אבל יש בתי ספר ויש בתי ספר כמובן. אם בית ספר מציע סילבוס שמתאים בדיוק לצרכים שלכם והוא נמצא במקום נוח – שווה לשקול אותו. קחו בחשבון שצריך ללמוד מעבר לקורס עצמו.
- לימודי תואר – אני מאוד בעד לימודי תואר ועובד בשיתוף הקריה האקדמית אונו בתוכנית שלהם ללימודי תואר ראשון. חלק גדול מהמכללות מציעות לו"ז גמיש שמאפשר לעבוד במשרה מלאה וללמוד תוך כדי בלי בעיות. אבל למרות שזו הדרך הכי טובה לדעתי לא רק להשתלב אלא גם לשגשג בתחום. אבל זו אופציה יקרה ואיטית יותר.
כך או אחרת – בסוף כל מסלול שאתם בוחרים אתם תגיעו לקו הסיום – סיום הבוטקאמפ, קבלת התעודה מבית הספר, קבלת התואר מהמכללה או סיום הספרים והמדריכים. ואז תגיע העת למצוא עבודה אמיתית בפיתוח – איך עושים את זה? במאמר הבא אני מספר על איך מוצאים עבודה בתחום גם ללא ניסיון.
29 תגובות
תודה רבה על המאמר.
אני חושב בדיוק כמוך, גם לי אין תואר ונראה שהיום המעסיקים רוצים לראות יותר עבודות ופרויקטים עצמאיים מאשר תעודות ממוסד כזה או אחר.
גם שהולכים לקורס, במיוחד קורס בתכנות ל Web, צריך להבין שהקורס מקנה רק את הבסיס, כמפתח תמיד צריך להמשיך ללמוד.
מעניין מאד
התוכל להמליץ לי על הוראה פרטית במחשב הביתי?
ב. Last but not least…
מתקבל אצלי מייל סדרתי מסחטן מזה כשנה. – יש עצה?
תודה על המאמר רן, בהחלט מעניין וזה משהו שחוויתי לא מזמן על בשרי, אני יכול לשתף מהצד שלי, אמנם מעולם העיצוב והשיווק.
אני כיום בן 41, עברתי לנהל את מחלקת העיצוב במרקטינג בחברת הייטק בינלאומית בגיל 39, אחרי קרוב ל15 שנה בעולם הפרסום כארט ומנהל קריאטיב.
השינוי אצלי הגיע כהפתעה ולא תכננתי אותו, אבל כשההצעה הגיעה ואחרי שהגעתי והבנתי את הפוטנציאל מבחנתי לעבור "קטגוריה" בשוק העבודה ולפתוח לעצמי הזדמנויות חדשות שלא היו קיימות בעולם הקודם שלי (או לפחות לא כאלה שהיו שוברות את תקרת הזכוכית מבחינת הקריירה וכמובן מבחינת התנאים וכו'…) הבנתי שזאת הזדמנות שצריך ללכת עליה.
אחרי מחשבה ארוכה, משכנתא, ילדים והמון התחייבויות וחששות שהיו לי, לעזוב מקום "בטוח" עם אנשים, וותק ושהכל ברור לקריירה חדשה בגיל כזה לא היה קל אבל אם אתה מאמין בעצמך וביכולות שלך, הכל אפשרי.
נרשמתי לפיתוח אתרים בג׳ון ברייס, הם עשו עליי את הרושם הכי טוב וגם הכי הסתדרו לי מבחינת שעות וימים בגלל העבודה. אני מודה שהמאמר קצת בלילה אותי, מישהו כאן יכול לשפוך אור על המקום? אני מקדים ואומר שאני כן בנאדם שצריך מסגרת כדי ללמוד, תודה.
אני למדתי בג'ון ברייס ירושלים קורס full stack.
היה לי מרצה פצצה שנתן חומר טוב.
אבל עדיין הייתי צריך לטחון המון שעות תרגול ובנייה כדי להרגיש שאני שולט ומצליח לבנות דברים טובים.
כיום אני מרוצה מהידע שלי.
לדעתי זה מאוד תלוי במרצה ופחות במכללה.
היו קבוצות אחרות של הקורס שיצאו מאוד מבואסים.
תברר טוב על המרצה.
אם אתה לומד full stack בי-ם אני אוכל להמליץ לך על מרצה.
איך ניתן לקבל אינפורמציה על המרצה? אם הוא נחשב או לא?
גם אני למדתי בג'ון ברייס תל אביב. היה שם מרצה ממש גרוע. יכול להיות שהוא מתכנת מעולה, אבל מרצה על הפנים. חייב להגיד שמי שמסתפק לגבי כניסה לתחום – לא ללכת לקורס במקומות כאלה!! מהרגע שנכנסתם אין דרך חזרה!! מחתימים אתכם על חוזה דרקוני שאומר שאחרי שיעור-שניים ואחרי התשלום מראש – כ- 20000 ש"ח, אין דרך חזרה מכל סיבה שהיא! תיזהרו מאוד! יש הרבה מרצים שלא יודעים להעביר את החומר ואז מאוחר להחזיר את הגלגל אחורה.
מומלץ מאד להתנסות כמו שנכתב במאמר ולאט לאט להתקדם. לא ללכת לקורסים במכללות עם שיווק אגרסיבי שרואות רק את הכסף שלך!!
מישהו יסתכל עלינו בלי תואר ובלי ניסיון של שנה שנתיים בתעשיה??
תודה אחי על התגובה, ממש תודה
כן. בפרוש כן. המחסור היום עצום. לא צריך תואר בשביל להיות מפתח ווב.
הכיוון צריך להיות בדיוק הפוך. יש עשרות תפקידים בהייטק ופיתוח קוד צריכה להיות האפשרות *האחרונה* מבחינתכם (אלא אם אתם ממש בטוחים שזה מה שאתם רוצים). למה?
[א] דורש הרבה יותר לימוד מהתחומים האחרים. תגלו אם מתאים לכם או לא ואם מקבלים אתכם או לא רק אחרי השקעה אדירה שאולי תיזרק כולה.
[ב] הדרישות הרבה יותר גבוהות והסינון הרבה יותר קשוח. הנזק שעלול להגרם ממפתח לא טוב הוא אדיר יחסית לאיש תמיכה\שיווק\בדיקות\ניהול-ביניים לא טוב. ובהתאם כמעט כל מקום מתבכיין על מחסור אבל לא שמעתי על אף אחד שיסכים לשקול להעסיק בוגרי קורסים. אולי בתחומים שונים משלי. עדיף לשלם גם כפול על מישהו שבטוחים שהוא טוב.
[ג] אין לכם שום יתרון יחסי על צעירים. בטח שלא בוגרי אוניברסיטה ואפילו לא על מכללה או על הודי שמקבל רבע מהשכר ההתחלתי שאתם רוצים. בניגוד להמון תפקידים אחרים בעולם ההייטק ששם ניסיון העבר שלכם או סתם מראה מבוגר יכול להיות שווה משהו (אל תצפו להכרה מלאה).
[ד] גם אם תצליחו להכנס רוב הסיכויים שתישארו שם בתחתית וכל חיפוש עבודה פעם בכמה שנים יבהיר לכם את זה מחדש.
רוב הצעירים נכנסים להייטק במסלול של צבא\אוניברסיטה\מכללה ואז פיתוח. ומי שהפיתוח פחות מתאים לו (לפחות חצי) עובר לניהול פרוייקטים או ניהול אנשים או ניהול מוצרים או שיווק או מכירות או מכירות-טכני פריסייל\פוסטסייל או פיתוח עסקי או תמיכה\אסקלציה\L3 או עיצוב-חוויה או כתיבה או דב-אופס או כל אפשרות אחרת. אבל המסלול הזה לא צריך להשפיע על המסלול שלכם כי אתם בכל מקרה לא מתחילים במסלול הסטנדרטי. דלגו על שלב הפיתוח.
וכמובן שאם פיתוח הוא החלום שלכם ופשוט לא יצא עד עכשיו בגלל הנסיבות – תתעלמו מכל מה שכתבתי ולכו על זה בכל הכח. רק לא דרך קורס זבל רק בגלל שאיש שיווק דוחף לכם חלומות על ארבעים אלף בחודש. תמיד עדיף מישהו שלמד לבד באינטרנט על מישהו שלמד בקורס. אם אתם צריכים קורס תשקלו מחדש.
@מוטעה ומטעה, אני סקרן איפה אתה בהיטק שפיתוח קוד נחשב ״התחתית״. מפתח טוב בטכנולוגיה נדרשת קשה הרבה יותר למצוא ובהתאמה מרוויח יותר ממנהל פרויקטים, מנהל מוצר או תפקידים אחרים עם שם מרשים יותר כביכול.
כשהבועה מתפוצצת, וזה קורה מדי פעם בתחום, מפתחים הם האחרונים שיפוטרו והראשונים שימצאו עבודה חדשה. יש יתרון גדול בלהשאר קרוב לברזלים.
נכון שפיתוח שוחק יותר מתפקידים אחרים, אבל פה דווקא יש יתרון למי שנכנס בגיל מבוגר – הוא עדיין לא נשרף ויש לפניו כמה שנים טובות לגדול ולהרוויח יפה.
הי, כל הכבוד על המאמר, אני עוקב אחריך כבר זמן מה וממש נהנה מהתכנים והשפה הנגישה.
אשמח לדעת כיצד ממשיכים אם כבר נפלה ההחלטה, מה עושים, כיצד מתקדמים ומתפתחים.
אני בן 41 עם שני תארי הנדסה שהחליט לעשות הסבה לעולם ההיטק, כרגע עיצומו של בוטקאמפ (לדעתי לא טוב במיוחד, למה? רצים מהר מידי, אין זמן לעכל את החומר, אין יכולת או רצון לתת הכוונה במהלך הלימודים) ומתחיל להסתכל לקראת סוף הקורס בידיעה שכמובן אצטרך לחזור על כל החומר לתת לו להטמע כמו שצריך.
ולהבין מה עכשיו..
הי, תודה! כאמור אין פתרונות קסם 🙁 אם הבוטקאמפ לא טוב, תצטרך לחזור על החומרים שוב ולהתחיל לצבור ניסיון (יש פה מאמר המסביר על איך צוברים ניסיון לפני העבודה הראשונה)
היי שלום.אני בן 36 עם תואר בכלכלה וניהול
וניסיון של שנים בניהול עוב די שרות
עם רקע במחשבים בגרות מלאה וידע אישי שוקל לעשות הסבה בגון ברייס לקורס מנהל רשתות מומחה סייבר נאמר לי שצריך להתחיל מהבסיס של הרשתות לפני שונה לסיבבר
השאלה אם זה נכון ואכן לימודי תעודה יספיקו להתברג .(בהנחה ואצלי ח בקורס)
כאמור היום אני עם תקרת שכר מסוימת ואני מאמין שאצטרך להחיל עם משהו (גר בצפון?
השאלה אם יש רלונטיות להיכנס להרפתקאה הזו
בדקתי קצת את הנושא ואני חושב שכן יכול להצליח בלימודים אלו אבל חושש לסגור את הלימודים מהסיבות שצינתי.תודה
אתה יכול אבל אמליץ לך להתכונן לנסיעות ארוכות –
בין אם למת"ם או למרכז, ואני אומר את זה מניסיון.
עדיין אין כאן היצע כמו במרכז וההיצע שכן קיים מתרכז במספר מיקומים,
חברות, ותחומים. חלק מהחברות כמעט ולא קולטות עובדים אליהן אלא
רק כעובדי קבלן זמניים שמפוטרים בקלות.
לא מתכוון לרפות את ידיך, נהפוך הוא –
למד ועבוד, לא משנה היכן, ואז תחזור לצפון לעבוד כאן
או יותר טוב – להקים חברה ולהעסיק צפוניים 🙂
הי,
אני כאן כדי לחזק ולהזהיר.
לחזק: מפני שאני בן 67 ועובד כעצמאי גם ב SYSTEM וגם בפיתוח WEB
להזהיר: משום שזה לא קל, אני משקיע שליש מהזמן שלי (תמיד) בלימוד וכל הזמן לומד דברים חדשים.
אבל אם אני יכול, סביר להניח שרבים אחרים יכולים.
אם האנגלית שלכם ממוצעת לפחות, יש המון קורסים ב YouTube כמעט כולם בחינם וההיצע שם עצום, אין כמעט נושא שאין עבורו קורסים והדרכות שם והרבה מהן ברמה טובה (צריך לסנן כמובן – אם המרצה הודי שמדבר בשפה שקשה לעקוב אחריה, לעזוב ולמצוא אחר)
בהצלחה לכולם
נ.ב. לרן, אני גם נווד טכנולוגי שמתגורר תקופות ארוכות בחו"ל וזה אומר שאני לא יכול להגיב באתר או להירשם לדיוור מפני שרן מפעיל מערכת שמונעת מאנשים בחו"ל להתחבר.
אני בן 45 ושוקל לעשות הסבה להייטק ,(אני בעל 2 תארים שאחד מהם בהנדסת מכונות )
לאחר שיחה עם 2 בתי תוכנה (real time וprimorse ) אחד מהם המליץ ללכת על machine learning ולא על Devops או כל מה שקשור לפיתוח .
האם משהו יכול להגיד לי היכן מומלץ ללמוד ומה באמת כדאי למשהו שמגיע מתחום המכונות ?
אני ממש לא יודע אם אני אתחבר ל-machine learning
למה MACHINE LEARNIG ? למה זה יקדם אותך .
מה זה אומר שאי אפשר להגיע לעבודה דרך החומרים באינטרנט? אני לא מבוגר כל כך אבל התחלתי להתעסק בתחום לפני כחצי שנה, אני לומד js (מהספר המעולה שלך 😉 ) ומאוד אוהב את השפה
אני לא מתחבר לקרוסים בוידאו וכדומה, הרבה יותר קשה להתרכז בזה
השאלה אם יש בכלל עניין להשקיע בלימוד עצמי או שזה אבוד?
אני מתכוון מבחינה 'עסקית', במטרה למצוא מקצע מכניס בפיתוח בעוד כמה שנים.
מה זה אומר שאי אפשר להגיע לעבודה דרך החומרים באינטרנט? אני לא מבוגר כל כך אבל התחלתי להתעסק בתחום לפני כחצי שנה, אני לומד js (מהספר המעולה שלך 😉 ) ומאוד אוהב את השפה
אני לא מתחבר לקרוסים בוידאו וכדומה, הרבה יותר קשה להתרכז בזה
השאלה אם יש בכלל עניין להשקיע בלימוד עצמי או שזה אבוד?
אני מתכוון מבחינה 'עסקית', במטרה למצוא מקצע מכניס בפיתוח בעוד כמה שנים.
רן? יש מצב לתגובה אולי?…
תודה!
היי אני בן 42 והתחלתי ללמוד דרך אתרים באנגלית
החומר באנגלית הכי טוב,
חפשתי בגוגל מפת דרך להגיע למפתח פולסטאק,
האנגלית שלי יחסית מאוד חלשה אז יוצא שאני לומד במקביל חוץ מהשפות מחשב גם אנגלית
עבר כבר חודש ואני עומד לסיים את כל HTML CSS אני מאוד נהנה מזה ולא יודע מה הולך להיות.
כל יום אני יושב ולומד 6 שעות וברגע שאני לא מבין משהו אני מחפש אותו בכל מדיה אפשרית עד שאני מבין,
מי שלא יכול ללמוד מעצמו אין לו מה לחפש בתחום הזה,
כל הקטע של עולם הפיתוח דורש תמיד להתעדכן וללמוד איך לפתור בעיות
אין יום של מפתח מבלי שישב על גוגל ויחפש דברים ששכח או דברים לפתור.
הסקרנות חייבת להיות בשמיים בשביל לצלוח את התחום,
תבינו שהלמודים בתחום הזה לעולם לא נגמרים
הצורך ממפתח לדעת מערך חוקים והיכולת לחבר באינטגרציה כמה שפות
לא מספיק לדעת ממש טוב HTML CSS is לכל אחד מאלה יש גם ספריות שחייבים ללמוד למשל ריאקט לג'וואה סקריפט ו בוטסטרפ לcss,
זה לא נגמר ולא מתחיל בזה
הכל מתחיל מלהבין איך האינטרנט עובד וזה כלל את http,DNS וללמוד פקודות ושרתים בטרמינל ,
בנוסף אחרי שיודעים את כל אלה ממש טוב ומבינים לעומק אחרי 1000 שעות של כתיבת קוד עוברים לצד שרת,
צד שרת זה עולם מלא ועשיר לא פחות מכל מה שצריך ללמוד מצד הקליינט,
מיותר לזרוק לכם מלא שמות שגם אני בעצמי לא מבין.
בכל מקרה אם אין לכם את הזמן ואת הסבלנות לשבת כל יום לפחות 5 שעות במשך שנה וחצי שנתיים אל תכנסו לזה בכלל.
חבל על הכסף שלכם ללכת לקורס.
אני לומד הכל דרך הרשת ואחרי שאיהיה לי ידע עמוק וטוב שבערך יקח לי אולי בין חצי שנה לשנה נכנס לתוכנית אימון בוטקאמפ ומשם אייטק אני הדינוזאור באאא
לאחרונה אני בוחן לעומק את האפשרות לבצע הסבה מקצועית לתחום ה-Machine Learning, ואשמח לשמוע את דעתך🙏.
אני בן 45, בעל תואר ראשון בסטטיסטיקה וכלכלה בהצטיינות (93) – האוניברסיטה העברית,
תואר שני MBA ב-Finance Engineering – אוניברסיטת תל אביב.
בנוסף יש עשיתי קורס ב-Python. וגם קורס של Data Analyst.
ביליתי את רוב הקריירה שלי בניתוח של Data .
רציתי לדעת האם נכון, לפי קורות החיים שלי, ולפי הגיל שלי, לעשות הסבה ל-ML?
האם יהיה לי קשה מאוד למצוא עבודה?
יש תחום אחר שאתה ממליץ עליו?
האם אתה ממליץ על מקום ללמוד בו ל-ML?
תודה רבה
לצערי אני לא מבין שום דבר ב-ML. אבל יש קהילה גדולה של ML שבוודאי שם יוכלו לסייע לך – הם נמצאים בפייסבוק וגם בפלטפורמות אחרות והייתי בודק איתם: https://www.facebook.com/groups/MDLI1
מאמר מעודד באמת, אבל הוא נכתב בשנת 2019 ואנחנו במחצית 2023 בעומקו של מיתון, פיטורים בהייטק, אלפי מתכנתים מחפשים עבודות ועוד ועוד. לכותב המאמר היקר, נכון להיום, זה עדיין רלבנטי?
שמי איתן צקוני
התחלתי ללמוד תכנות לפני כ- 50 שנה (עבדו אז עם כרטיסים מנוקבים)
במשך השנים עבדתי רק ב- VB ופתחתי כל מיני פרוייקטים
לאחרונה נחשפתי ל- JAVASCRIPT ורכשתי את הספר שלך "ללמוד ג'אווה סקריפט בעברית" ותוך זמן קצר בניתי כמה אתרים לפי היסודות שלמדתי ממנו. וברצוני להודות לך על הבהירות של הספר.
תודה לך בן 50 התחלתי ללמוד תיכנות קצת מאוחר יש לך נקודות טובות. מדבר אנגלית שפת אם מה המלצה לתפקיד בתחום?
יש הרבה תפקידים בתחום ואני מכיר רק את התחומים הטכניים לצערי 🙁 כרגע השוק במצב קשה, אז אני לא יודע על מה להמליץ בתחום הלא טכני 🙁