איך עוקפים חסימת אתרים

רוצים להכנס לגוזלן? לשוטט בויקטור צ'נדלר? אסור לכם! ככה תעקפו את החסימה
הלוגו של גוזלן

הערה חשובה: מאמר זה נכתב בשנת 2015 – ישנן דרכים יותר מודרניות לעקוף חסימת אתרים ישירות מהדפדפן.

באופן מפתיע למדי, אנחנו בשנת 2015 ועדיין ספקיות האינטרנט שלנו, שלהן אנו משלמים לא מעט כסף, מרשות לעצמן לחסום אתרים לפי דרישות שונות של גופים קיקוניים. האם אנו, כאזרחים, זכאים לקבל את רשימת האתרים "האסורים"? בוודאי שלא. כיום בישראל לא ידוע כלל אילו אתרים חסומים, יש מספר שירותים בעולם שמנטרים אתרים חסומים במדינות שונות – אבל האם המדינה טורחת לגלות לנתינים שלה אלו אתרים היא חוסמת? לא. חסימה היא פתרון מטופש, מגוחך וגם מופרך. על מנת להדגים כמה חסימה לא אפקטיבית, אני אראה איך לעקוף את החסימה באמצעים קלים. בעבר הראיתי איך עוקפים חסימות כאלו באמצעות שינוי שרת DNS. הפעם אראה איך אפשר לעשות את זה אפילו יותר בקלות. אני אדגים באמצעות האתר gozlan.eu. מדובר באתר שהנו חסום על ידי רוב הספקיות. אם תנסו להכנס אליו, סביר להניח שלא תצליחו. האתר חי, בועט ופעיל. אך מאן דהו (מי? לעולם לא נדע!) החליט שתכניו אסורים לנתיני מדינת ישראל. אבל אנחנו נראה כמה קל לעשות את זה.

הפתרון הקל ביותר – שימוש בשירות פרוקסי דרך הדפדפן!

נכנסים לאתר של העכבר האנונימי, מכניסים את כתובת האתר האסור ונכנסים! כך החסימה קורסת. אפשר גם דרך קישור ישיר, אפילו בלי לעבור דרך הממשק.

הפתרון היותר קבוע – דרך ההוסט

על מנת לעקוף באופן תמידי את החסימה, אפשר להוסיף שורה פשוטה לקובץ במחשב ולגלוש לאתר האסור. ראשית צריך לברר את כתובת ה-IP של האתר. איך עושים את זה? באמצעות שימוש באתרים פשוטים כמו האתר הזה. הקלדת שמו של gozlan.eu תגלה לנו שה-IP של האתר הוא: 104.28.29.3.

משתמשי חלונות 7 מאתרים את ה-run "הרץ" ומכניסים את המשפט הבא:

notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
שינוי קובץ הוסט בחלונות 7
שינוי קובץ הוסט בחלונות 7

משתמשי חלונות 8

זה טיפה יותר קשה, צריך למצוא את ה-notepad (כתבן בעברית) ואז כפתור ימני, הרץ כאדמין ואז יש לפתוח את הקובץ:

c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
פתיחת כתבן עם הרשאות אדמין בחלונות 8
פתיחת כתבן עם הרשאות אדמין בחלונות 8

משתמשי לינוקס (דביאן) :

sudo nano /etc/hosts

בתחתית הקובץ שנפתח כל מה שנותר לעשות זה להוסיף את כתובת ה-IP ואז טאב ואת כתובת האתר:

104.28.29.3     gozlan.eu

והאתר האסור והסודי נפתח.

הדרך הקבועה באמת

שינוי ה-DNS כפי שהראיתי בסרטון שפורסם בעבר.

יש כאלו שיאמרו שאני מעודד פיראטיות וגנבת תכנים. זה לא נכון. אני לא בעד גניבת תכנים. אני רוכש את כל התוכנות הקנייניות שלי ואני מנוי לנטפליקס כבר זמן רב, ואין לי צורך בוער להוריד סרטים וסדרות ובטח שלא משחקים ותוכנות. אני בעד אינטרנט פתוח. ואם מישהו חושב שאפשר לצנזר את האינטרנט – הוא טועה בענק. יש דרכים יותר טובות למנוע גניבת תכנים מצנזורה גסה שמוטלת עלינו אפילו בלי ידיעתנו. מי אישר את החסימה של האתר הזה ואתרים אחרים? איזה אתרים חסומים בכלל? כמה מהם פוליטיים? אולי אחד מהם הוא אתר שמתחרה כלכלית בבן של איזה טייקון? אנחנו לא יכולים לדעת כי המדינה והספקיות לא טורחות לנפק רשימה של אתרים חסומים.

הגופים שעומדים מאחורי סגירת האתרים כמו זיר"ה (גוף יוצרי התוכן בישראל) טוענים ש"קשה לתפוס את אלו מאחורי האתרים" ובגלל זה הם מעדיפים לחסום את האתרים במקום לגשת אל הנתיב המשפטי המקובל בשאר התחומים של אשכרה להגיש תביעת נזיקין כלפי אלו שלכאורה פוגעים בהם. לפי ההגיון הזה, קשה למצוא ראיות כנגד פושעים, אז אולי נשלח את כל מי שאנחנו רוצים לכלא בלי הליך משפטי? נשמע מגוחך? מתאים לצפון קוריאה? לדעתי ולטעמי בדיוק מה שקורה כאן. אתרים נחסמים בלי שום ביקורת, בלי שום ידיעה ואיש לא מדבר. אני מקווה שהאתר הזה לא יצונזר בגלל שאני לא שותק.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

צילום מסך של סוואגר
יסודות בתכנות

openAPI

שימוש בתשתית הפופולרית למיפוי ותיעוד של API וגם הסבר בסיסי על מה זה API

תמונה מצוירת של רובוט שמנקה HTML
יסודות בתכנות

סניטציה – למה זה חשוב

הסבר על טכניקה פשוטה וידועה מאד שאנו מפעילים על מידע לפני שאנחנו מציגים אותו ב-HTML באפליקציה או באתר.

גלילה לראש העמוד