אם יש משהו שאפשר לה-ת-פ-ו-צ-ץ ממנו זה עניין הניתוקים והאיטיות באינטרנט. במיוחד בימים האלו כשאי אפשר למצוא בית מודרני שלא נסמך על האינטרנט באופן כבד. בפרסומות היפות מבטיחים 100 מגה, 200 מגה או 50 מיליארד ג'יגה ועדיין הכל מג'עג'ע ויש ניתוקים, או איטיות, או שרואים את עיגול הטעינה הארור הזה רץ במשך דקות ארוכות. השאלה היא מה עושים? במאמר המאוד ארוך הזה אני אנסה להסביר מה אפשר לעזור בשפה פשוטה.
שימו לב: זה תהליך. מי שמנסה למכור לכם שבעיות ניתוקים/מהירות יכולה להפתר רק אם תקנו איזה "פתרון פלא" או תחליפו ספק בד"כ טועה. כדי לפתור את הבעיה צריך להבין מאיפה היא מגיעה. מהתשתית? מהספק? מהנתב הדפוק? מהמחשב? יש המון גורמים לתקלות באינטרנט. איך מוצאים אותן? דרך האלימינציה. כל פעם נשלול גורם אחר עד שנבין מה הבעיה. זה לוקח זמן, אז קחו אוויר, תכינו כוס קפה ותפנו הפרעות. מתחילים?
להבין אם מדובר בבעיית ספק או תשתית
הדרך היחידה להתחיל לפענח מה קורה פה. במידה ומדובר בבעיית ניתוקים היא לחבר את אחד המחשבים ישירות לנתב של הספקית. בכבל רשת. אפשר מחשב נייד, אפשר מחשב נייח. כבל רשת הוא כבל התקשורת שמחובר למחשב והוא נראה כך:
שימו לב: גם כבל רשת עלול להיות בעייתי. מומלץ לרכוש או להשיג שני כבלי תקשורת ולבצע את הבדיקה עם שניהם.
בדיקת מהירות ראשונית
אחרי החיבור הישיר (וחשוב שהוא יהיה ישיר, אי אפשר לעגל פה פינות) אנו נבצע בדיקת מהירות מול fast.com. רק כדי לראות מה המצב שלנו. שימו לב שיש לנו שני חלקים בבדיקת המהירות – הדאונלאוד והאפלואוד. שניהם חשובים. הדאונלאוד הוא רוחב הפס כאשר אנו מורידים דברים. האפלואוד הוא רוחב הפס כאשר אנו מעלים דברים (למשל מקיימים שיחת זום, טוענים קובץ). המון פעמים דוחפים לנו את הדאונלאוד תוך התעלמות אלגנטית מהאפלואוד. אז קודם כל נוודא שהחיבור נותן לנו את מה שאנו מצפים שיתן.
בדיקת ניתוקים
ועכשיו לבדיקה של הניתוקים. על מנת לבדוק את הניתוק, אנו נעשה פעולה טכנית. אם אתם לא אנשים טכניים, צפו בסרטון הקצר הבא להסבר.
בסרטון יש הסבר על הצעדים הבאים:
נפתח את ה-cmd ונקליד את הפקודה הבאה:
ping 8.8.8.8 -t
(באפל אין צורך להוסיף t-)
מה הפקודה הזו עושה? המחשב בעצם כל שניה בודק את התקשורת לשרת של גוגל שנקרא 8.8.8.8. השרת הזה הוא שרת אמין מאוד. אם התקשורת טובה, כל הקריאות יעברו בשלום ובכל פעם שהמחשב בודק את התקשורת, יהיה מענה מצד גוגל.
אלא אם כן יהיה ניתוק.
אנחנו לא חייבים לשבת ליד המחשב כדי לבחון את הכל. אפשר לתת לו לרוץ כמה שעות ואז ללחוץ על קונרטול + c כשאנו רוצים לקבל את התוצאות. הלחיצה על שני המקשים האלו עוצרת את הבדיקה ומציגה סיכום.
ברשת אינטרנט יציבה, אנו נראה 99.99% הצלחה. אפילו במשך שעות בדיקה ארוכות. ברשת אינטרנט בעייתית, אנו נראה אובדן של קריאות רבות. כאשר כל אחוז הוא משמעותי. חמישה אחוזים של אובדן זה אומר יותר מחצי שעת ניתוק ביום עבוד. כשזה מתפרש על כמה ניתוקים כמובן.
יש ניתוקים כאשר המחשב מחובר בכבל ישיר לנתב
מה קורה אם יש אובדן גדול? נסו להחליף את כבל הרשת. במידה והחלפתם את כבל הרשת לכבל חדש (עדיפות לכזה שנרכש בחנות) ועדיין יש את הניתוקים? זה הזמן לפנות לספקית התשתית עם הנתונים האלו ולדרוש מהם פתרון.
ברוב הפעמים בעיות ניתוקים כרוניות הן של התשתית ולא של הספק.
אין בעית ניתוקים בכבל, מה עושים עכשיו?
מה קורה אם מעשה שטן דווקא במחשב המחובר לרשת אין ניתוקים לפי הבדיקה הזו אבל אתם עדיין מרגישים ניתוקים ותשתית לא יציבה? זה אומר שהבעיה לא בתשתית או בספק אלא ברשת בבית שלכם. וזו בעיה שאתם צריכים ויכולים לפתור. בדרך כלל החשוד המיידי הוא תשתית ה-wifi שלנו. במידה והניתוקים מתקיימים במחשב אחר שמחובר לנתב בכבל, שיקלו להחליף את כבל הרשת או חברו את כבל הרשת לשקע אחר בנתב. כבלי תקשורת הם אמינים אבל הם יכולים להתקלקל או החיבורים שלהם. אבל ברוב הפעמים לא תראו ניתוקים בכבלי רשת.
בעיות ברשת שגורמות לחוסר יציבות
ראשית כדאי לנקות חוסר וודאות. כאמור אנו מבצעים אלימינציה. האם בעיות הניתוק הם לכל בני הבית ולכל המחשבים בכל החדרים או שיש בעיה בחדר אחד? האם במחשב הנייד יש ניתוק אבל בטלפון הנייד (כשהוא מחובר לויי פיי) אין ניתוק כזה? נצטרך להשתמש במחשב נייח ובטלפון נייד שמחובר לויי פיי הביתי כדי לוודא את זה.
בדיקה אם מדובר בבעיה של מכשירים מרובים
ברגע שיש ניתוק, האם רק מכשיר אחד סובל מהניתוק? כלומר המחשב הנייד לא יכול להתחבר בעוד שהטלפון הנייד כן (כאשר הוא מחובר לויי פיי הביתי) באותה שניה. במידה ויש בעיה רק במכשיר אחד – אז כדי לזכור שלעתים יש בעיה בכרטיס הרשת או בתוכנה של מכשיר אחד. אם מדובר בטלפון נייד או במחשב שרק אצלם יש את הניתוקים, כדאי לעדכן את מערכת ההפעלה או לקחת את המחשב לטכנאי ולומר לו את הבדיקות שעשיתם כדי שיחליף את רכיב ה-wi fi במחשב.
בדיקת החדרים
במידה ויש את הניתוקים גם בטלפון הנייד (שמחובר לויי פיי הביתי) וגם במחשב הנייד, יש לבדוק אם הניתוקים וחוסר יציבות מתרחשים בחדר אחד בבית – כי לא מעט פעמים רק בחדר אחד או בכמה חדרים יש ניתוקים. גשו עם מחשב נייד לחדר שבו יש את הנתב, שהוא זה שמספק את הרשת האלחוטית. בצעו את הבדיקה של הניתוקים עם הרשת האלחוטית כשאתם ליד הנתב וכשאתם בחדר אחר. אם אתם נמצאים עם המחשב הנייד ליד הנתב, מריצים את בדיקת הפינג שהראיתי קודם, ויש ניתוקים? הבעיה היא בנתב שהוא תקול ויש להחליפו. לנתבים יש טווח מוגבל, אבל בהנחה שהרשת יציבה, הם אמורים לשדר באופן יציב למחשבים שנצאים מרחק של עשרות סנטימטרים מהם. הם לא מצליחים? יש תקלה אצלם.
חשוב לזכור: לרוב ציוד הקצה של ספקיות התשתית והאינטרנט הוא ברמה נמוכה ונוטה להתקלקל. אם ציוד הקצה שלכם הוא בבעלות הספקית, התקשרו אליהם וספרו להם על הצעדים שעשיתם. הם יציעו לכם להחליף את הנתב.
במידה והחלפתם שניים או שלושה נתבים ועדיין יש בעיית קליטה באותו חדר, יש סיכוי שיש בעית קרינה שמפריעה לנתב.
בחדר ליד הנתב אין ניתוקים – בשאר החדרים כן
אם ליד הנתב אין ניתוקים, בצעו את הבדיקה בחדר אחר. האם יש ניתוקים? מן הסתם כן, כי כבר ניפינו את שאר הבעיות באלימינציה.
אם במקום אחד אין ניתוקים גם במשך שעות ובמקום אחר יש? יש בעיה עם פריסת הרשת האלחוטית.
פריסת הרשת האלחוטית היא ברוב המקרים המקור לבעית אינטרנט בעייתית. במקרה הזה החלפה של הנתב לנתב איכותי, או רשת mesh יכולה לעזור. אבל ניתן לשפר את הקליטה באמצעים הבאים:
1. מקמו את הנתב במקום גבוה ככל האפשר בחדר. זה ישפר מאוד את הקליטה. עדיף כאשר שום דבר לא צמוד אליו.
2. אל תשימו מכשיר פולט קרינה ליד הנתב: טלפון אלחוטי (נייד זה בסדר), רמקול חזק, מיקרוגל וכו'.
3. הציבו את הנתב במקום מרכזי בבית. מסיבה מסוימת ברוב הבתים ממקמים את הנתב בממ"ד המרוחק, בארון מאובק כלשהו. המיקום האידיאלי הוא במרכז הבית כאשר ניתן להעביר כבלים בתעלות בתוך הקיר אל החדרים המרוחקים (או להשחיל בתעלות הישנות של בזק או הוט).
30 תגובות
היי ממש תודה רבה על כל המידע האדיר. עזרת לי מאד👍
תודה. מידע מועיל ביותר
מוסיף משהו חשוב
לאנשים שיש להם מכשיר טלפון על קו הבזק בנוסף לראוטר.
חובה לחבר את המודם (ראוטר) והטלפון עם פילטר **ולאותו פילטר**. (פילטר dsl)
אצלי חיברתי לשני פילטרים במיקומים שונים וזה מה שגרם לניתוקים.
תגובה מעולה! תודה רבה! 🙏
ציינת שם שהציוד שהספקים נותנים הוא זול ולא מוצלח,אני ממליץ (על סמך המלצה @mluggy והניסיון האישי שלי) לקנות נתב איכותי ולעקוף את הנתב של הספק, אני רכשתי ציוד של unifi לכל הבית ואני מרוצה בטירוף, ללא ניתוקים והכל קל לניהול. קצת יקר אבל משתלם בעיני
לפעמים יש אינטרנט במחשב אחד שמוריד קובץ או מבצע שיחת זום, ובאותו זמן אין בכלל במחשב אחר. זה יכול לנבוע מנפילה זמנית של ה DNS ולכן חיבורים קודמים ממשיכים לפעול אבל אי אפשר לייצר חדשים …
אני בדיוק עושה את הבדיקה של הלוג. אבל איך אני יכול לחשב את אחוז הנפילות? זה קובץ ענקי?
במקום פינג כל הלילה , עדיף להשתמש ב mtr
https://support.appliedi.net/kb/how-to-perform-an-mtr-test-on-a-mac/
עוקב אחרי הפוסטים שלך תקופה, הפוסט הזה מאוד בסיסי וגם הcmd לא ממש טכני. אולי סתם בשביל להוציא את עצמך איש טכני או מהנדס אבל מה שכתבת בפוסט הזה מאוד בסיסי ברמה ששירות לקוחות של הספק היו מדריכים את הלקוח לבצע ידנית. בכל מקרה רוב הפעמים הבעיה נובעת מהתשתית כמו שאתה אומר ופה אין כל כך מה לעשות ברמה של היוזר, זאת אומרת שרוב האוכלוסיה עדיין מחוברת לadsl ולא סיבים אופטים. חשוב להבין גם כשיש 9.2 מיליון אזרחים שגולשים על אותה תשתית (הוט ובזק הן הדומיננטיות) אז זה יוצר עומס בצד שלהן, וזה רק תלוני בהם. ישראל היא מדינת עולם שלישית עם תשתיות כמו בעזה אז לכן אנחנו ה"מקצוענים" צריכים לסבול את החוסר יציבות הזו בגלל ממשלה כושלת. בשורה התחתונה בשביל להפחית את הנזק הזה עד אפס רצוי לקנות מודם-נתב (כן כן שילוב של השניים) של חברה רצינית כמו נטגיר עם חיבור דוקסיס 3.0 (הפרוטוקול שממנו עוברים הביטים החיים דרך תשתית טלוויזיונית) וגם זה יתרום המון ליציבות של המהירות כולל באופן אלחוטי (היום מודם ונתב של הספקית מגיע עם זרימה אחת של הורדה והעלה, שזה מאוד חלש) בזה שההתקן יגיע עם 4 זרימות (צינורות) של הורדה והעלה (אני בעצמי רכשתי אחד מפלצתי עם 16 ערוצי הורדה ו8 ערוצי העלה ככה שאני מנצל מקסימום מהתעבורה)
אני יכול לשבת איתך שעות ולהעביר קורס שלם על רשתות וOSI מודל, מה שאתה כתבת פה זה מאוד בסיסי יש גורמים הרבה מעבר למה שצוין פה במאמר ובמיוחד דברים שלא מלמדים את הצוות ה"טכני" של שירות הלקוחות בספקים.
יום טוב
אני לא ממש צריך להתאמץ כדי "להוציא" את עצמי איש טכני. הניסיון שלי כמתכנת בחברות גלובליות, המאמרים שאני כותב כאן, הפטנטים שכתבתי, הספרים שכתבתי וכן הכתבות שלי מראים על כך שאני אדם טכני.
ובכן, לא כל בעיה נובעת מהתשתית ואין צורך להפציץ את הקוראים בידע שלא רלוונטי עבורם – המאמר הזה מראה לקוראים איך הם יכולים לדעת מאיפה מגיעים הניתוקים, זה מה שצריך ברוב הפעמים.
אחלה של כתיבה. עזרת מאוד. הארת הרבה צדדים.
המשך כך
יעקב
האם כתבת על מצלמות אבטחה? יש מחלוקת בין הטכנאים האם אפשר לקבל IP קבוע במהירויות 100-200
תודה על חוות דעתך
כמובן שאין מגבלה טכנית ל-IP קבוע באיזו מהירות שרוצים. אבל האם חברות האינטרנט מבצעות throttling? זו כבר שאלה טובה. חשוב לציין שבמקרה של מצלמות אבטחה ה-upload שלהן הוא ה-download של הלקוח. בישראל יש 100 העלאה רק עם סיבים אופטיים.
היי רן, כל כמה חודשים, כל פעם מחדש, אין לי אינטרנט ואין באפשרות הספק/התשתית לעשות דבר בנושא. הפיתרון היחיד שמצאתי הוא לפעול לפי הסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=Y4pACPkoEXQ
זה כן עוזר, אבל אני חייב לדעת, מה זה אומר? מה משובש שאני צריך כל כמה חודשים לפעול לפי הנחיות הסרטון?
תודה רבה על המאמר!
אהבתי את התגובה של האנונימי. אמנם אי אפשר להוכיח את זה לפי הטקסט שלו אבל יש לי הרגשה די טובה שהבחור לא באמת מבין בתיאוריה ובטח לא בפרקטיקה (האם באמת כ-9 מיליון אזרחים גולשים דרך תשתית של שתי חברות זה *חייב* להביא לאיטיות!?). אז בוז לך אנונימי. ואני חייב לציין שלמרות שלעתים נדירות אני לומד משהו חדש בענייני תשתית ממך, אני עדיין נהנה לקרוא את הטורים שלך כי הם נבונים ונכונים, ואני משתמש בהם הרבה כדי לשלוח חברים לשירות עצמי (למשל, הטור על הרשת הלווית שימש אותי הרבה פעמים). אז אל תדבר מכמה פקטות עם errors כמו הבחור האנונימי
היום בהרבה מחשבים חדשים אין חיבור לכבל רשת (לי יש Asus 305). איך מתחברים לנתב ישירות?
שכחת לציין שעדיף להתחבר לרשת אלחוטית 5g כדי לקבל ביצועי רשת יותר טובים
אני מקבל ניתןקים מאז שהתחסנתי
כנראה הציפ מפריע לוויפי
אצלי יש בעיה שהספקית שזה בזק אומרת שהיא לא רואה ניתוקים בתשתית . וזה שייך לספק אינטרנט.
בינתיים אני בספק השלישי ועדיין הרבה ניתוקים. כמובן שהספק אומר שזה הספקית .
אני כבר לא יודע מה לעשות. אשמח לעזרתכם
כנ"ל
בזק שולחים אותי לבזק בינלאומי שאומרת שבזק היא הבעיה. פינג פונג.
אצלי הבעיה משונה ממש- רק המחשב שלי מתנתק ורק מהווייפיי. בחיבור עם כבל למודם הכל בסדר.
בחיבור לרשתות ווייפיי אחרות (למשל אם אני לוקח את המחשב לעבודה)- הכל בסדר.
משהו ממש מוזר.
שים לב שהכתבה מתייחסת לחיבור ישיר ולא בוויפי.
בוויפי יכולים להיות גורמים סביבתיים כמו מכשירים חשמליים שישפיעו על הרשת שלך, נסיון התחברות מחדרים מבודדים כמו ממ"דים חוסמי קליטה או תתפלא, אפילו רשתות חזקות של שכנים שמשפיעות על הרשת שלך, לכן לא מבצעים בדיקה באלחוטי אלא בחיבור ישיר.
כשיש בעיות התחברות תדירות או ניתוקים בוויפי, רצוי לרכוש מגבר וויפי שיעצים את האות קליטה, להציב אותו בפינה רחוקה מהראוטר בבית כדי שיכסה רדיוס קליטה.
גם בדיקת המהירות באלחוטי מן הסתם, תתן תוצאות נמוכות משמעותית מחיבור בכבל רשת בגלל שכרטיס רשת אלחוטי שבמכשירים פחות מהיר מחיבור ישיר לראוטר.
רצוי גם להשתמש בכבל רשת CAT6 ומעלה כשמדובר בתשתית סיבים כדי לקבל תוצאות טובות יותר ולוודא שהכרטיס רשת מכוונן על 1000 או 1G בהגדרות הכרטיס במחשב(->במנהל ההתקנים)
אני תמיד מתחילה בפינג לספק. במקרה שלי זה פרטנר, אז 012.net.il.
כנ"ל
בזק שולחים אותי לבזק בינלאומי שאומרת שבזק היא הבעיה. פינג פונג.
אצלי הבעיה משונה ממש- רק המחשב שלי מתנתק ורק מהווייפיי. בחיבור עם כבל למודם הכל בסדר.
בחיבור לרשתות ווייפיי אחרות (למשל אם אני לוקח את המחשב לעבודה)- הכל בסדר.
משהו ממש מוזר.
היי תודה על מה שכתבת,
מקווה שהתגובות עוד רלוונטיות.
אני הגעתי לסוף השלבים עם האלמינציה והאופצייה שנראת לי יותר סבירה (כי גם קליטה סלולרית אין אצלי בבית)
שיש הפרעות לקליטה, כתבת: "בעית קרינה שמפריעה לנתב."
מה הסיבות האפשריות לתקלה מסוג זה?
מה כדאי לבדוק?
איך אני יכולה למצוא את מקור הבעיה?
תודה רבה על כתבה מלמדת ובהירה.
תודה על הכתבה
התחלתי לעבוד מהבית דרך טרמינל ולצערי אני חווה כל כמה שניות ניתוק. הוט+הוט נט
יש IP קבוע ואמורה להיות מהירות עד 200.
בתכלס הנתונים של הגלישה קווית ובווייפיי גג 70 על 5
אין התנתקויות אינטרנט אלא כשאני נכנסת לטרמינל החברה.
האם מהירות הגלישה יכולה להיות הבעיה בהתחברות לטרמינל?
בדקו את המכשירים והחיבורים וטוענים שהכל תקין
מה דעתך ?
אני חווה את אותו הדבר כשאני מתחברת לvpn של העבודה מהבית.
אצלי זה בזק ובזק בינ״ל.
הvpn מאט משמעותית את מהירות הגלישה אצלי (כששאלתי את מחלקת IT בעבודה נאמר לי שככה זו ההתנהגות הצפויה), אבל אני לא חושבת שזה מה שגורם לניתוקים. לפחות אצלי יש גם ניתוקים בלי הvpn, פשוט חווית הגלישה יותר טוב בכללי בלי זה.
טוב, הצלחתי לפתור את זה לעת עתה, ע״י השמת static dns server בהגדרות של הראוטר שלי.
Primary DNS Server: 1.1.1.1
Secondary DNS Server: 1.0.0.1
בבדיקה מול שרת גוגל, האם
0.2% packet loss
נחשב בעייתי? הרצתי במשך שעה בערך.
מבחינתי יש עדיין ניתוקים של שניה כל פעם, השאלה היא האם התוצאה הזו מלמדת משהו או לא.
להנהלת בזק אבקשכם לנתק ולבטל את התחברותי אלכם תשתית +ספק + טלפון עברתי להוט ואני מחובר להוט מיום 30/10/23 אי לכך אבקשם לגבות את יתרת החוב במידה וקיים ולבטל את הוראת הקבע לבנק אודה ל טיפולכם הדחוף ואישורכם בכתב לאישור וביצוע
בברכה שמעון כהן נייד 0504301322
רחוב יהודה 45/9 ירושלים
אני לא מבין בכל הדברים הללו, אני רק יודע שהמחשב שלי מאוד איטי אשמח אם תוכלו לעזור לי