שוב הצעות חוק אידיוטיות המיועדת לצנזור האינטרנט

הדעה העוקצנית והעצבנית שלי על הניסיון השנתי לצנזורת האינטרנט בעקבות הראיון שלי באתר רשת
אני עושה פייספאלם

אזהרה: תוכן עוקצני ועצבני במיוחד.

שנה חלפה, שנה באה ואני כפרה אמא. או יותר נכון, כפרה על חלק מחברי הכנסת הקיקוניים שלנו שמנסים נואשות לזכות בתשומת לב ציבורית באמצעות הצעות חוק מטופשות. והשנה חברו להם יחדיו פנינה תמנו-שטה ויואל רובוזוב ממפלגת הבדיחה יש עתיד ואורית סטרוק בתוספת הצעת חוק נוספת שמאחוריה עומדת אורלי לוי אבקסיס מצוות הגמדים של ליברמן. ארבעת הלצים האלו, שהבנתם הטכנולוגית ביחד מגיעה כנראה להבנה הטכנולוגית של בני בן ה-4 (ואני מגזים פה, הוא לפחות יודע להפעיל את הניאגרה – אני לא הייתי בונה על זה במקרה שלהם), החליטו להתגייס להציל את הנפשות הרכות בישראל באמצעות הצעות חוק שאמורות להפוך את מסנני האינטרנט המגוחכים של ספקיות האינטרנט ל-opt out במקום ל opt in. כלומר, במקום שאני אבחר להפעיל את המסננים – אני אצטרך לבחור שלא להפעיל אותם.

נשמע הגיוני? לא? כן, אם אתה hillbilly שהגיע הרגע למאה ה-21 ועדיין מנסה לפענח את סוד הקסם של מים זורמים ושירותים בתוך הבית.

התראיינתי בנושא לאתר רשת ולמרות שהעברתי שם את כל מה שרציתי. רציתי להרחיב בנושא גם באינטרנט ישראל.

למה זה מטומטם מבחינה טכנולוגית?

מבחינה טכנולוגית – זה אווילי. למה? כי אם יחסמו DNS (החסימה הפשוטה ביותר) אפשר לשנות את הגדרות ה-DNS. אם מבצעים חסימה ברמת IP (טיפה יותר קשה) אפשר להפעיל פרוקסי חינמי למשל. אם נכנסים לחסימה של פרוקסי מוכרים וחסימה של tor (דבר ששום מדינה דמוקרטית לא עושה, אבל חפיף – לא נראה לי שחבורת הח"כים הגאונים סגורים על ההגדרות המדויקות של דמוקרטיה), אז תמיד אפשר להשתמש ב-VPNים חינמיים או אפילו פרוטוקולים אחרים (הי! בהצלחה עם לחסום FTP או whatsup). אגב, מי שחושב שרק מומחי מחשבים יודעים להשתמש בשיטות העקיפה שציינתי – שיחשוב שוב. לוקח בערך שלוש דקות ללמוד ולהפנים את השיטות למישהו בעל אוריינות טכנולוגית מינימלית (לא ארבעת הח"כים המופלאים שאני לא בטוח שיודעים איפה כפתור ההדלקה של הטלא-פלא).
אני יודע שחלק מהאנשים היותר מאותגרים מבחינה טכנולוגית חושבים שאינטרנט רימון הוא בלתי פריץ – ובכן, תחשבו שוב ובאותה הזדמנות תחפשו בגוגל "אינטרנט רימון לעקוף". שם מפורטות כל השיטות שכתבתי לעיל והן ישימות גם לאינטרנט רימון.

אי אפשר לבצע חסימה הרמטית אלא אם כן נכנסים לבדיקה של פקטות מידע. כניסה לבדיקה של פקטות מידע אחת אחרי השניה תכניס אותנו למועדון המפוקפק של צפון קוריאה, סוריה, סין ושאר מדינות שכיף לחיות בהן (ובואו לא נדבר על כך שצנזורה ברמה כזו תמחק את תעשיית ההיי טק שגם הטוקבקסיטים המאותגרים ביותר ב-Ynet יסכימו שהיא מכניסה אי אלו זוזים לקופת המדינה). בלי צנזורה מעמיקה כזו – כל צנזורה אחרת נידונה לכשלון. אם אתם חושבים שבן-יקיר-לי לא חורש את YouPorn בגלל שרכשתם שירות 'חסימת אתרים' אז אתם טועים בענק.

מה הנזק שיכול להגרם?

אז תועלת לא תצמח מהחסימה – אז מה הנזק? הנזק הוא שאתרים תמימים יוכלו להנזק ולהכנס בטעות או שלא בטעות לרשימת 'הפורנו'. ראינו במקרים רבים מאוד שאתרים תמימים לחלוטין שעוסקים בחינוך מיני למשל או אפילו כאלו שאינם קשורים לדבר נכנסו לרשימת האתרים האסורים ונחסמו עבור מי שמשתמש במסנן. הנזק יהיה אדיר אם כלל תושבי המדינה יגלשו באינטרנט מסונן. כפי שאנו יודעים, פורנוגרפיה היא עניין של גיאוגרפיה וגם השקפה דתית. יש תכנים שחלק מתושבי המדינה יגדירו כתמימים וזכים ואילו חלק אחר של תושבי המדינה יגדירו כתועבה ופריצות מחרידים. למשל תמונה של ילדה בת 12 במכנסיים קצרים שחלק לא מבוטל מאזרחי המדינה יגדיר כחומר פורנוגרפי שמחטיא רבים וחלק אחר מאזרחי המדינה חושב שמדובר שהחלק השני צריך לטפל בעצמו באופן דחוף. אז מה פורנוגרפי ומה לא? ומי יערוב לנו שאתרים של מתחרים עסקיים של גופים מסוימים לא ימצאו את עצמם ברשימה? או של מתחרים פוליטיים? מחר בבוקר האתר של ש"ס שלועג לעוד נאום מביך של יאיר לפיד לא בא בטוב לגאוני יש עתיד ו… אופס! הוא נכנס ב'טעות' לרשימת האתרים האסורים.
אני אפילו לא נכנס לנושא זכויות האדם והזכות של אנשים בוגרים לצפות בפורנוגרפיה או באינטרנט לא מסונן בלי להכנס לרשימה זו או אחרת.

אז מה עושים? איך מגינים על הילדים הרכים?

אני אבא לארבעה ילדים בעצמי. באופן עקרוני, סינון אתרים יכול להגן על הילדים הבאמת רכים שלכם. אלו שהם בני 6 עד 10 וגם ככה לא מתעניינים בפורנו. אבל סביר להניח שהם גם ככה רוב הזמן נכנסים ל-kizi או ל-friv ודומיהם ולא עושים חיפוש באינטרנט. אני לא טרחתי להפעיל סינון כי בגיל הזה הם לא מחפשים דבר וגם לא נוגעים במחשב ללא השגחה.
בגיל של מעל 10, תצטרכו לעשות משהו קשה יותר מלשלם כמה זלוטעס לספקית האינטרנט שלכם ולהשקיט את המצפון. יש שיטה בדוקה להגן עליהם. שיטה שעובדת ברובם המוחץ של המקרים. שימו לב… תצטרכו אשכרה לדבר איתם. כן! לדבר עם הילדים שלכם. זה מביך ברמות שאי אפשר לדמיין לשני הצדדים – אבל חייבים להסביר ולהדריך אותם. בדיוק כפי שמסבירים להם מאיפה באים ילדים לעולם, איך חוצים את הכביש ולמה אסור לאכול קינוחי פרווה. אין ברירה – צריכים לאזור עוז ולדבר עם בני הנוער שלכם על פורנוגרפיה והבעייתיות הרבה שיש בה. וגם להפנים מתישהו שהם כן יצפו בפורנו. כמו 99% מהמבוגרים, כך גם בני נוער. אם לא תדברו איתם ותסמכו על כל מיני חסימות שימנעו מהם לראות פורנוגרפיה עד גיל 30, אז הם יראו לבד ולא תהיה לכם שום הזדמנות להסביר להם שזה לא משקף את המציאות, שזה מעוות מערכות יחסים אמיתיות, שאנשים אמיתיים לא מתנהגים ככה ושיחסי מין צריכים לקיים מתוך הדדיות ואהבה. הם עדיין יראו פורנו, שלא יהיה לכם שום ספק, אבל לפחות הוא יעוות אותם טיפה פחות והם יוכלו להזמין פיצה בלי להניח ששליח הפיצה יגיש להם משהו אחר חוץ מפיצה.

אגב, אני יכול לגלות לכם סוד אפל? גם אני צפיתי בפורנו כשהייתי נער (דרך BBSים – שזה עוד משהו ששום מסנן אינטרנט לא היה חוסם! הא!) ולא קרה לי דבר.

אגב, דרך נוספת להגן על הילדים וגם על המדינה היא לא להצביע למפלגות שיש בהן ח"כים שלא הייתי נותן להם לשמור על המיקרו שלי. אבל על זה נדבר, אולי, בפעם אחרת… 🙂

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

בינה מלאכותית

להריץ ממשק של open-webui על הרספברי פיי

להפעיל ממשק של צ׳אט ג׳יפיטי שאפשר לגשת אליו מכל מחשב ברשת הביתית על רספברי פיי עם מודל בשם tinydolphin שרץ על רספברי פיי.

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

גלילה לראש העמוד