שועל האש גרסה 3.5 – מה חדש למפתחים?

איזו תכונות יש בשועל האש החדש שרלוונטיות למפתחי אינטרנט ובוני אתרי אינטרנט?

סוף סוף גרסה 3.5 של שועל האש יצאה באופן רשמי למליוני משתמשים. בעוד שב-ynet ובמקומות נוספים יש הסברים מפורטים על השינוי שיש מבחינת המשתמשים, גרסת 3.5 טומנת בחובה גם שינויים עבור מפתחי אתרי אינטרנט שיהיו מסוגלים ליצור אפליקציות אינטרנט יותר עשירות ומעניינות.

ג'אווהסקריפט – חלק גדול מהרשת המודרנית והעתידית תתבסס על יישומי ג'אווהסקריפט. בעוד מנוע V8 החדש של כרום הוא ללא ספק עדיין המנוע החזק והמרשים ביותר שיש היום. שועל האש נותן תשובה טובה בדמות TraceMonkey, המספק ביצועים חסרי תקדים עם יישומי הרשת המורכבים של היום. Firefox 3.5 מהיר יותר מפי שתיים מאשר Firefox 3 ופי עשר מאשר Firefox 2 (לא שזו חוכמה גדולה). יישומי הג'אווהסקריפט של כל מפתח יראו טוב בהרבה על שועל האש מעכשיו.

תמיכה ב- HTML 5 canvas – התמיכה ב-canvas משתפרת וכוללת גם פיצ'רים מיוחדים יותר. מעכשיו למשל ניתן להכנס לחלק על HTML 5 באינטרנט ישראל ולראות את כל הדוגמאות כמו שצריך (אם יש לכם אינטרנט אקספלורר, אל תטרחו).

תמיכה ב-ogg theora – סוף סוף דפדפן אופרה לא עומד לבד במערכה ושועל האש מצרף תמיכה בשילוב ווידאו ואודיו באופן אינהרנטי באמצעות תגיות בלבד בדף האינטרנט. אם עד כה היינו צריכים פתרונות של צד שלישי להטמעת וידאו בדף האינטרנט (כמו פלאש), עכשיו נעשה צעד חשוב לכיוון של הטמעת וידאו ואודיו ישירות בדף האינטרנט בפורמט פתוח וקל.

location API – אפשרות לקבל מהמשתמש מידע על המיקום שלו ולהשתמש במידע באפליקציות האינטרנט שלך או באתר האינטרנט שלך.

ללא ספק שועל האש 3.5 מהווה קפיצה חשובה קדימה עבור דפדפן האינטרנט הפופולרי הזה. נקווה שהוא ימשיך ויהפוך לדפדפן הפופולרי ביותר בעולם (ובישראל) על מנת שכולם יוכלו להנות מיתרונותיו.

פוסטים נוספים שכדאי לקרוא

DALL·E 2024-09-06 12.34.24 - A visually engaging post about Python and cryptographic problems. The image should feature a dark-themed background with a glowing, futuristic Python
פתרונות ומאמרים על פיתוח אינטרנט

בעיות במימוש של פונקציות קריפטוגרפיות בפייתון

היום (16 לספטמבר) ממש, אני מעביר הרצאה ב-PyconIL 2024 על בעיות קריפטוגרפיות באפליקציות פייתון. לצערי אי אפשר להכניס את כל הבעיות הקריפטוגרפיות להרצאה אחת או

תמונה מצוירת של רובוט שמנקה HTML
יסודות בתכנות

סניטציה – למה זה חשוב

הסבר על טכניקה פשוטה וידועה מאד שאנו מפעילים על מידע לפני שאנחנו מציגים אותו ב-HTML באפליקציה או באתר.

גלילה לראש העמוד